Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Yabancılara yargı yolu!

Dün, üç banka genel müdürünü aradım. Üç genel müdür de Bankalar Birliği'nde toplantıdaydı.
Kulislerden yansıyan haberlere bakılırsa Belçikalı Fortis, Yunan NBG'nin sahibi olduğu Finansbank ile Belçika'lı Dexia'nın büyük ortak olduğu Denizbank, teşmil konusunda "ortak hareket etme" kararı almış.
Strateji geliştiriyor. Banka yöneticileri, "Henüz teşmille ilgili izlenecek yol haritası ortaya çıkmadı" dese de, sonuçta 2008'de kâr etmiş bu üç bankanın kâr transfer etmesi de bu yolla bir şekilde ertelenmiş olacak!..
Bankalar Birliği teşmil özel gündemiyle toplanacak. Finansbank, BASİSEN'den belge istemiş. Fortis ve Denizbank sessiz. Ancak iddia o ki, üç banka da konuyu usul açısından "yargıya" taşımaya hazırlanıyormuş! Hazırlıklar büyük bir titizlik ve gizlilik içinde yapılıyormuş. Sonuçta teşmil uygulamak istemeyen işverenin Danıştay nezdinde usul açısından "idari dava" açma hakkı bulunuyor. Yabancı bankalar teşmille birlikte çalışanlarına karşı sınav vermeye hazırlanıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA