Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Başkent Gaz özelleşemiyor!

Anlaşılan o ki, küresel kriz darbesini ilk etapta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yiyecek. Gökçek'in metro inşaatlarında kullanmak için büyük umut bağladığı "Başkent Gaz" özelleştirme parası bir türlü gelmeyecek!.. Kulislerde konuşulanlara göre Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin özelleştirdiği Başkent Gaz'da hikâye kötü bitiyor!..
Bir yıllık özelleştirme yolculuğunda ihaleyi üstlenen Elektromed AŞ, kendisine tanınan süreyi tamamlamış olmasına rağmen bir türlü parayı ödeyemiyor. Galiba çok fırtına koparan Başkent Gaz özelleşemiyor!
Kolay mı?
Geçen yıl 14 Mart'ta ihalesi yapılan Başkent Gaz özelleştirmesi daha işin başında kilitlenmişti. 1 milyar 610 milyon dolar teklif vererek ihaleyi kazanan Global -Energaz konsorsiyumu, Ankara Büyükşehir Belediyesi geçici ek teminat konusunda büyük bir kriz yaşayınca ihale, 1 milyar 550 milyon dolar teklif veren Elektromed AŞ'ye verilmişti.

***

Kulislerden yansıyanlara bakılırsa, Elektromed, ihaleyi alır almaz Rus enerji devi Gazprom ile görüşmelere başladı. Kuveyt ve Dubai ile yakın temas kurdu.
Gelin görün ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Tüpraş'ın özelleştirme sürecinde yaşanan sorunu kendi açısından önemli gören ve Türkiye'de enerji özelleştirmelerine karşı son derece dikkatli davranan Gazprom, Başkent Gaz AŞ'ye sadece "Stratejik tedarikçi" olmayı önerdi. 30 yıllık bir doğalgaz anlaşması yapabileceği ama farklı finansman sağlamayacağını söyledi.
Taraflar geçen hafta son kez bir araya geldi. Konuyla ilgili olarak konuşan bir yetkili, "Gazprom, sadece İGDAŞ özelleştirmesi ile ilgileniyor" dedi.
Sözü uzatmayalım. Finansman bulmak için yeniden ek süre talebinde bulunan Elektromed'e Gökçek'in vereceği yanıtı bekleyelim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA