Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

İki Cimbomlu'nun Suada hesaplaşması!..

Türkiye'de futbol kulüpleri iyi yönetilmiyor!.. Halka açık futbol kulüpleri borsada kötü sınav veriyor. Tam anlamıyla İMKB'de hayal kırıklığı yaşıyorlar. En fazla hayal kırıklığı yaşayan futbol kulübü Galatasaray. Hem ilk halka açılma cesaretini göstermiş, hem de Avrupa'da büyük başarılara imza atmış. Rakipleriyle arasındaki farkı açmış. Gelin görün ki, Galatasaray başarılarını paraya dönüştürememiş! Bir türlü borç kıskacından kurtulamıyor. Bilançosu mehteran bölüğü gibi, 'iki ileri bir geri gidip geliyor.'
Ne yapayım, ben de bu duruma kafayı taktım. O yüzden bugün ille de, "Galatasaray Spor Kulübü" diyorum. Çünkü 27 Mart'ta yapılacak seçimli olağan genel kurulda kıyamet kopacak.
İki aday var. Biri Polat Holding'in patronu ve halen başkan olan Adnan Polat. Diğeri Arcelor-Mittal'in Türkiye temsilcisi olan Adnan Öztürk. Açıkçası Cimbom, "İki Adnan" arasında çıkış yolu arayacak.

***

Bu büyük yarışta iki aday iki konu üzerinde uzlaşamıyor. İlki, GS'nin bir türlü ne olduğu belli olmayan borcu....
Başkan Polat, "GS'nin borcu 129 milyon dolar. Ben 70 milyon dolar kredi aldım. Denizbank- Dexia'nın öncülüğünde beş banka ile bir araya gelecek. Borç yeniden yapılandırılacak. Artık gelir, gider belli olacak. Borç sorunu bitecek" diyor.
Ama rakibi Adnan Öztürk kararlı.
Anladığım o ki, teminat mektuplarının kredi gibi kullanıldığını düşünüyor. Polat'ın açıklamalarına karşılık, "Çok borç var!" diyor.
Öztürk'ün takıldığı diğer konu Kuruçeşme Suada.
GS yönetimi Kuruçeşme Suada'yı beş yıllığına işletmek üzere Rena'nın sahibi Mehmet Koçarslan'a kiralamıştı. Daha sözleşmenin süresinin dolmasına zaman var. Ama yönetim bir süre önce yapılan Mali Kongre öncesi Koçarslan ile ikinci beş yıl için sözleşme imzalamış. Bu durum Adnan Öztürk'ü daha da kızdırmış.
Yeni sözleşmenin iptali için Mali Kongre'de verdiği önerge kabul edildi.
Tüm delegeler şimdi borç tartışmasını bir yana bıraktı, İki Cimbomlu'nun Suada hesaplaşmasını tartışıyor.
İzlemeye değer.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA