Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Tutuklanacak Balkaner'in kefili

İçte evlat acısı, dışta Yurtbank dosyası, Balkaner Holding'in sahibi Ali Balkaner'e yetti. Şimdi borçlarını ödemeye çalışıyor.
Yurtdışında malikanesi, yurtiçinde arazisi var. Monte Carlo'daki malikanesini kumar alacaklılarına kaptırmış! Balkaner'in borcu 394 milyon dolar. TMSF, 6 yıllık bir protokol hazırladı ama Ataşehir, Bayramoğlu, Bakırköy ve Marmaris'teki arazileriyle ilgili bir değerleme yaptı ve 260 milyon dolar değer biçti. "Araziler için proje hazırla, varlıkları sat, borcunu kapat" dedi.
Ekimden itibaren protokole bağlı borç ödemeleri başlayacak.
Gelin görün ki, evdeki hesap çarşıya uymadı. Büyük alacaklı TMSF, "Balkaner çalışsın borcunu ödesin" diye uğraşırken 10 milyon dolar alacaktan dolayı açılan bir davada ceza aldı. Yargıtay, kararı onadı. Balkaner, her an tutuklanabilir.
TMSF ne yapsın?
Hemen devreye girdi ve Yargıtay'a sunulmak üzere "düzeltme kararı" dayanaklı, bir teminat mektubu gönderdi. Balkaner yeniden cezaevine girerse TMSF'nin tahsilat yapma şansı kalmayacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA