Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Dikili ağacı olmayan patronlar!

Bir önceki yazımızda TMSF'nin tahsilatlarını anlatmıştık. Yazının sonunda TMSF'nin "Tahsilat yapamadıkları da var!" demiştik. Ağlamaktan göz pınarları kuruyan bu patronların şirketleri battı. Fakat kendileri su üstünde gösteri yapmaya devam ediyor.
Okuyucularımız Nergis Holding'in patronu Cavit Çağlar'la ilgili haklı olarak "Bentley marka arabaya biniyor. Göcek'te yatıyla dolaşıyor. Boğaz'da yalıda oturuyor. TMSF niye tahsilat yapamıyor" diye uyarıyor.
Ben de bu soruyu TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'e yeniden hatırlatmak istedim. Çünkü bu holdingler onlarca işsizin sorumlusu! Binlerce ocak, dikili ağacı olmayan patronlar yüzünden söndü! Bu dosyaların unutulması mümkün değil.
Gelin birlikte yolculuğu sürdürelim.

***
Murat Demirel:
Yolu düşen bilir... Isparta'ya girişte sizi "Süleyman Demirel Hatıra Ormanı" karşılar. Amcasının bodur da olsa ormanı var, yeğenin ise bir dikili ağacı yok. Oysa Murat Demirel bir zamanlar holding sahibiydi. 265 milyon doları ana para, gerisi faiz olmak üzere 497 milyon doları bulan Egebank batığıyla ilgili olarak TMSF Başkanı Gül, "Sadece İstanbul'da eşinin üzerine kayıtlı 3-5 arazi var. İrtibat kurabileceğimiz herhangi bir varlık yok. Canını alacak değiliz ya!" diyor.
Korkmaz Yiğit: İnşaatçıydı. Bankacılık, otel yatırımları ve medyaya el attı. BankEkspres'i, Swiss Otel'i, Milliyet'i aldı. Bu yatırımlar sonun başlangıcı oldu. TMSF'ye 500 milyon dolar borcu var. İflasını istedi.
Erol Aksoy: Harvard'lı. İş hayatına 1980'li yılların ortasında parlak bir yuppie olarak hızlı giriş yaptı. Avrupa-Amerika Holding'i kurdu. İktisat Bankası'nı satın alarak dış ticaretin finansmanına ağırlık verdi. Müthiş bir tablo koleksiyonuna sahipti. 2001 krizinde bankası batınca Fon, milyon dolarlık tablolarına el koydu. Aksoy'dan bugüne kadar biri 32 milyon, diğeri 86 milyon dolar olmak üzere sadece iki tahsilat yapılabildi. TMSF, "Aksoy'dan bize 2 radyo ile CİNE 5 kanalı kaldı. Kanal, satışa çıkacak. 1 milyar dolar alacağımız var" diyor.
EGS Holding: Bol patronu, çok muhatabı var. 300 milyon dolar borcun ödenmesi için bir türlü yol haritası çizilemiyor. Ortaklar, yıllardır sahip oldukları arazileri projelendirerek varlık satışı yapmayı planlıyor. Görüşmeler sürüyor. Liste bu kadar değil, uzayıp gidiyor. Bakalım Türkiye'de ağacı olmayanların sınırların ötesinde neyi çıkacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA