Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Tebliğ altından su yürütmek!

SPK'nın Turkcell'in genel kuruluyla çakışan tarihlerde çıkardığı tebliğlerin zamanlaması manidar. Çıkan dört tebliğ ya Turkcell'in genel kuruluna denk düştü ya da hemen öncesine. Ne tesadüf!.. İlk tebliğ 11 Ekim 2011'de yayımlandı. Yabancı şirketler kazan kaldırınca 2.5 ayda değişti. 30 Aralık'ta yeni tebliğ yürürlüğe girdi. Ama nedense 11 Şubat 2012'de bu tebliğ de değişti.
Tam iş bitti derken bu defa 29 Haziran'daki Turkcell'in Genel Kurulu'ndan üç gün önce yeni bir tebliğ daha yürürlüğe girdi.


***
Bu düzenlemeyle birlikte Turkcell'de Murat Vargı da, Mehmet Emin Karamehmet de, Mikhail Fridman da bağımsız yönetim kurulu adayı olabilir. Olsun. Önemli olan SPK'nın tavrı. SPK, tebliğ altından su yürütüyor.
Amacı Turkcell'e devlet memuru atamak mı? Yoksa mevcut yönetim kurulu üyelerini bağımsız üye yapmak mı?
Sinek küçük ama mide bulandırır!
Liberal bir ekonomide gizli devletleştirmeye yol açabilecek düzenlemeler neyin nesi?

Not: Samsun'u sel aldı. TOKİ konutları can aldı. İnsana saygımız yok bizim. Büyük meseleleri konuşuyor, halkı unutuyoruz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA