Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Ağaoğlu: Bazı beyaz Türkler benden rahatsız!

Halkımız rahmetli Sakıp Sabancı'yı çok sevmişti. Söylediklerini hep ciddiye aldı, attığı adımı izledi. Sabancı'nın konuşmaları ekonominin göstergesi, piyasaların referansı oldu. Halk, Sabancı'yı "zenginden saymaz" güven duyardı. Bu yüzden olsa gerek işçiden köylüye herkes onun için aynıydı! Çünkü o, kayıtsız şartsız "ağam" derdi. Kimseye "ağalık" etmezdi.
Bir süredir bu rolü müteahhit Ali Ağaoğlu oynuyor. Son yılların fenomeni oldu. Karadeniz'in "Of" gibi en tutucu ilçesinden çıkıp gelmiş. Anneannesi, Yeşilçam filmlerine konu olan "Tellioğulları" ailesinden geliyor.
Yanlış anlamayın, Ağaoğlu ile Sabancı'yı asla kıyaslamam. Sabancı yaşadığı sürece arabalarıyla köşküyle şov yapmadı hiç. Ağaoğlu ise güvenilirlik konusunda sınav vermek zorunda olan bir işadamı. Ama milyar liralık arabalarıyla "One man" şovlarıyla da halka kendisini kabul ettirmiş görünüyor.

***

Hayatı çok renkli. Hem kendisinin hem de koskoca emlak sektörünün reklamını birlikte yapıyor. Reklam dünyasının yeni starı! Bu tavrı, kendi ifadesiyle "Bazı beyaz Türkleri" rahatsız etmiş. Bir süredir hakkında dedikodu kazanı fokur fokur kaynıyor. "Ağaoğlu'nun daire satmakta zorlandığı, işlerinin iyi gitmediği, bankalarla problem yaşadığı" söylentisini sağır sultan bile duydu.
Şirketler dedikoduyu kaldırmaz...
Bir süre önce, enerji şirketlerinin satışı bu dedikodu trafiğini daha da artırınca, Dubai Emlak Fuarı'na uçaklar dolusu gazeteci ve reklamcıyla çıkarma yapan Ağaoğlu'na, "Ne oluyor? Konutta balon oluştu mu?" diye sordum. Dedi ki "Dedikoduların kaynağı en son aldığım yerle ilgili 8 yıl öncesinin rövanşı. Nedenini bana değil Alarko Holding'in CEO'su Ayhan Yavrucu'ya sorun! Emlakta da balon filan yok. Satılan konutların metrekaresi 1000-1500 dolar, sadece erişebilirlik sorunu var..."
***

Peki ya bankalarla yaşanan problem?
Ağaoğlu "İş Bankası, Akbank ve Vakıflar Bankası ile çalışıyorum. Akbank'tan Bodrum projemiz için kredi kullandık. Yüzde 75'ini ödedik. VakıfBank'tan "1453" projesi için finansman kullandık. Üçte ikisi geri ödendi. Bankada kullandığımızın 5 katı para var: 1 milyar lira. Bu proje 2 hafta önce satışa sunuldu. 1 milyarlık satış yaptık. İş Bankası'na gelince, hiçbir sıkıntım yok. Hangi bankalarda gecikmiş kredim varmış? 'Tek projeden köşeyi döneyim' diye bu işi yapmıyorum ki!.. Bir olayla ilgili Akbank'ı basmış adamım ben... İşimin arkasındayım. Isınma turları yapıyorum. Geçenlerde Oracle'ın Dünya Başkanı beni ziyaret etti. 'ABD'de hamburger bile böyle satılmıyor' dedi. 45 dakikalığına ziyarete gelen IMF heyeti ofisimde 4.5 saat kaldı" dedi.
Ağaoğlu, Ortaköy'deki Alarko Holding'in bulunduğu araziyi satın aldığı gün soluğu Dolmabahçe'de almıştı. "Başbakan Erdoğan'ı sıkıntılı bir dosya yüzünden mi ziyaret ettiniz?' dediğimde "Ne dosyası! Başbakan'ı Dubai Emlak Fuarı'na davet ettim" yanıtını verdi. Müteahhit Ağaoğlu takip edilmez mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA