Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bin yıllık sivil model: Ahilik

Osmanlı'nın ilk sivil örgütlenmesi Ahilik Haftası başlıyor. 12. yüzyıl ortalarında başlayan Ahilik, esnaf ve ticaret odalarının bugünkü temelini oluşturuyor. Bu teşkilat mensuplarına da ahi' deniyor.
İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen, Ahilik Kültürü Haftası'nda paneller, eğenceler ve konserlerin yanısıra şed kuşatma" denilen Çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan, ustalığa geçiş' töreni de yapılacak.
Ahi geleneğini günümüzde yaşatan Ahi Kültürü Araştırma ve Eğitim Vakfı Başkanı Galip Demir, 25 yıllık bir vakıf olduklarını belirtiyor ve ekliyor: "Akıl, ahlâk, bilim ve çalışma prensipleri üzerine kurulan Ahilik Teşkilatı, sosyal bir kuruluş. Ahiliğin temelinde, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma prensiplerinini yanısıra milli birlik ve bütünlük, vatan müdafaası ve vatanseverlik var. Bugün batıda gördüğümüz bir çok modern kurumun temelinde Ahilik bilinci yatmakta."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA