Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Umutsuzların umudu Çorlu'da

Mustafa Sarıgül'ü izlemek için Çorlu'dayız... İnsanlar kalabalıklar halinde meydana doğru yürüyor. Meydana girmeden kulağımızda bildik bir şarkı: "Kandıramazsın beni, korkutamazsın beni..."
Sarıgül'ün ilk hedefine uygun bir mesaj. Meydanda Türk bayrakları ve CHP bayrakları dalgalanıyor. Ve her yanı saran slogan: "Uyuyan devi uyandıracağız."
Bir süre meydanda dolaşıyoruz. Her kesimden, neredeyse her partiden insan var. CHP'li, DSP'li, SHP'li, ANAP'lı, Genç Parti'li çok sayıda vatandaşla konuştum. Hepsi bulundukları partiden 'umudunu' kesmiş, hepsinin ortak arayışı ise 'yeni bir umut.' Biz de bu coşkunun meydana yansıyan 'ruhu'nu hissetmeye çalışıyoruz.
Ve Saatler 14.00'ü gösterdiğinde Sarıgül'ün Çorlu'ya girdiği söyleniyor... Biz tura devam ediyoruz. Meydana bakan kebapçıda CHP milletvekillerini görüyoruz. Kalabalık bir masa. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Onur Kumbaracıbaşı, Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan, Mardin Milletvekili Ali Doğan, eski CHP Kadıköy İlçe Başkanı Şefik Toprak, ve çok sayıda il ve ilçe başkanı o masada... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olan Sefa Sirmen'e soruyoruz: Merkez'den çekinmiyor musunuz?"
Cevabını herkes onaylıyor: "Neden çekinelim. Çekinsek burada olmayız..."
Ve Sarıgül, büyük bir konvoyla yarım saatte ancak alana giriyor. Büyük bir alkış ve çoşkuyla karşılanıyor. Gökyüzü beyaz güvenciler ve renkli havayi fişeklerle şenleniyor. Mustafa Sarıgül yanında eşi Aylin Sarıgül'le birlikte kürsüye çıkarken biz eski DİSK Başkanı ve eski milletvekili Rıdvan Budak'a ilk izlenimlerini soruyoruz.
İşte cevabı: "Şu meydana bakın en az 20 bin insan var. Çoğu da CHP'li. Yani kendi partisinin yönetiminden, iktidar olma ihtimalinden umudunu kesmiş insanlar. Bu bir arayış. Bu arayışın bir anlamı var. Bunun sonuna kadar gitmesi lazım. Ama Sarıgül'ün işi zor. Timsahlı bir nehirde yüzerek karşıya geçmeye çalışıyor. Başlangıç iyi ama karşıya geçmek kolay değil."
Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan da mitingi izleyenler arasında bulunuyordu. Çapan kısa ve net konuşuyor: "Burada her partiden insan var. Umutsuzların yeni umudu Mustafa Sarıgül..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA