Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sarıgül, hangi partiyi ele geçirdi?

Siyasi arenada şu günlerde hızla yükselişe geçen isim Mustafa Sarıgül...
Açılış yapıyor, yeni katılımlar oluyor ve hızla Türkiye'nin 81 ilinde örgütleniyor.
Ama tüm bunları yaparken olası bir erken seçime karşı da boş durmuyor. Çok değil iki hafta önce, Sarıgül B Planı için sessiz sedasız bir operasyona imza attı.
Tıpkı geçmişte Cem Uzan'ın Hasan Celal Güzel'in partisini ele geçirdiği gibi, Sarıgül de Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün kurduğu ama iktidara taşıyamadığı Halkın Yükseliş Partisi'ni (HYP) ele geçirdi. Ve en yakın arkadaşlarından 25 kişiyi yönetime soktu. Sarıgül'ün 35 yıllık arkadaşı Necmi Hayal, Engin Akman ve Cevdet Bayram HYP genel başkan yardımcıları olurken, Kumburgaz eski belediye başkanı Hüseyin Çorbacıoğlu da genel sekreter oldu.
Böylece Sarıgül hareketi en büyük darbeyi de Cindoruk-Mesut Yılmaz ikilisinin yönettiği DP'ye vurdu. Çünkü DP, hem Halkın Yükseliş Partisi'nin hem de aralarında Eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin'in olacağı birçok ismin kendilerine katılacağını bekliyordu. DP bunları başaramadığı gibi Bursa gibi güçlü bir ilde aralarında eski milletvekillerinin de olduğu 400 kişiyi de kaybetti.
Tabii Sarıgül'e sadece DP'den katılmalar olmuyor. CHP'den İnegöl Kurşunlu Belediye Başkanı ve meclis üyeleri de, son olarak Abdüllatif Şener'le birlikte olan eski Anavatan'lı Alevi siyasetçilerden Dr. Ali Arif Özzeybek de artık Sarıgül'le birlikte...
Anlaşılan 2010'da siyaset bir hayli hareketlenecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA