Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siyasete komploda bir numara!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve siyasetin gedikli ismi Bedrettin Dalan bu kez "Islak İmza"nın altından çıktı. İrticayla Mücadele Eylem Planı'yla ilgili açılan davanın bir numaralı sanığı Kurmay Albay Dursun Çiçek değil Bedrettin Dalan'dı. Bu iddianame Dalan'ı bir kez daha Türkiye'nin gündemine soktu.
Bugüne kadar yurtdışında aranmayan Dalan artık büyük olasılıkla kırmızı bültenle aranan bir zanlı durumunda... Dalan konusunu ilk kez 4 Aralık 2008'de bu köşede dile getirmiş ve yurtdışına "kaçtığını" ima ederek öyle demiştik:
"Peki, bugünlerde Dalan ne yapıyor dersiniz? Aslında bu soruyu son günlerde İstanbul'un şehir kulislerinde kısık sesle de olsa herkes birbirine soruyor: 'Dalan nerede?' Bu da nereden çıktı demeyin. Sorunun soruluş biçiminde bile bir ima var. O imadan ne kastediliyor belli değil ama ortalıkta görünmediği de bir gerçek. Her yerel seçimde adı kulislerde dolaşan Dalan'dan bu dönemde hiç söz edilmemesi ilginç değil mi?"
Bu yazıdan sonra Dalan Miami'den aradı ve eşinin rahatsızlığı nedeniyle orada olduğunu söyledi. Ancak öyle olmadığı kısa sürede anlaşıldı. Ve zaman içinde Dalan ABD'den Beyaz Rusya'ya geçti; oradan da Avrupa'nın farklı ülkeleri arasında mekik dokumaya başladı.
Şimdi ne yapacağı merak ediliyor. Her defasında "Ülkeme döneceğim" demesine rağmen bir türlü dönmeyen Dalan, herhalde bu kez kendi istemi dışında gelmek zorunda kalacak. Ya da hep kaçacak...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA