Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kürt Çalıştayı'ndan medyaya öneri

Hafta sonu İstanbul Sirkeci'deki Ottoman Otel'de Sivil Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen "Kürt Meselesinde Bir Adım Çalıştayı"na katıldım…
"Medya ve Kürt Sorunu" üzerine kısa sunum yaptığım çalıştaya, Diyarbakır, Van, Mardin, Bitlis, Elazığ ve Bingöl üniversiteleri ve Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'nun da aralarında bulunduğu 50'yi aşkın sivil toplum örgütü katıldı.
İki gün süren çalıştayda ortaya çıkanları SDP Başkanı Ayhan Ogan özetledi:
"Bir defa, çok propagandası yapılan bölücülük ve bölünme tehlikesinin boş olduğu ortaya çıktı. Aşağı yukarı Kürtlerin tüm temsilcileri buradaydı ve 'birlikte yaşama iradesi' çok güçlü biçimde ortaya kondu. İkincisi eğer örgüt her hangi bir çatışma ortamı başlatsa bile bunun toplumun çoğunluğunda bir karşılığı olmadığı ortaya çıktı. Yani tüm toplum artık çatışma istemiyor. Bu Batı'da da böyledir. Bu sonuçları hem hükümete götüreceğiz, hem de kamuoyu ile paylaşacağı."
Ben de medyaya ilişkin çıkan sonuçlardan bir kaçını paylaşayım:
* Medya her etnik kesimle ilgili artık dışlayıcı, kışkırtıcı bir dil yerine barışçı bir dil kullanmalı
* Gazeteler ve televizyonlar Kürt dili, kültürü üzerine eğilmeli ve tanıtıcı programlar yapılmalı.
* Mevcut dizilerde, filmlerde etnik farklılıkları arttırıcı değil, yakınlaştırıcı bir yaklaşım izlenmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA