Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Paralel'in MHP planı

Bu seçimlere giderken "paralel yapı"nın siyasi partilerle nasıl bir ilişkisi kuracağı da merak ediliyordu. Bu konuda başta AK Parti olmak üzere muhalefetteki CHP, MHP ve HDP'nin özen gösterdiği anlaşılıyor. Buna rağmen kripto sızma var mı bilinmez ama listelerde bilinen "paralel" isim yok. Bu sonuçta, kuşkusuz "Paralel Yapı"nın son iki seçimde tüm gücünü kullanmasına rağmen başarısız olması etkili oldu. Bu da siyaset açısından önemli bir gelişme. Ancak önceki akşam, aHaber'de Hilal Kaplan, Nagehan Alçı, Salih Tuna ile birlikte yaptığımız "Birlikte Bakalım" programına konuk olan yazar Latif Erdoğan'ın çarpıcı bir tespiti vardı.
Erdoğan şöyle diyordu: "Ekmeleddin İhsanoğlu kripto bir adaydır. Eğer İhsanoğlu CHP'yi kabul etseydi demek ki paralel yapının yeri oradaydı. MHP'yi kabul etmekle bu deşifre oldu artık. Bundan sonraki süreçte MHP desteklenecektir. Bağımsız aday göstermeler de işin oyunudur. Baştan beri İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı seçiminde de ortaya koyan, şimdi de devreye sokan paralel yapıdır. Bundan iki maksat güdülüyor, İhsanoğlu'nu daha popüler hale getirip önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yine aday göstermek... MHP ana muhalefete geçerse yapılacak ikinci adımdaki operasyon Devlet Bahçeli'yi devre dışı bırakmak."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA