Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ayşe Teyze neden ‘evet’ desin

'Evet'çiler de 'hayır'cılar da önümüzdeki referandumun tarihi bir dönüm noktası olduğunu biliyor.
Bu yüzden her iki taraf da bütün güçlerini harekete geçirmiş durumda. Ya eski sorun üreten sisteme veda edeceğiz ya da eski vesayetçi sistem kör topal devam edecek.
Tarihi bir tercihle karşı karşıyayız. Tercihi de Güngör Uras ağabeyin halkın temsilcisi dediği Ayşe teyzeler yapacak.
Önceki gün katıldığım bir panelde izleyicilerden biri tam da bu soruyu sordu: "Ayşe teyze neden evet desin?" Geriye dönüp bakınca, Ayşe teyzelerin hafızasında, Menderes ve arkadaşlarını idama götüren 60 darbesiyle başlayan ve en son 15 Temmuz'da 251 şehit verdiğimiz darbeler sürecinin açtığı derin yaralar saklı.
Ayşe teyzeler bir daha o günlere dönmek istemedikleri için "evet" diyecek.
Ayşe teyzeler son 15 yılda yenilenen ve umut veren Türkiye'nin kazanımlarını da gördüler. Onlar gelecek 15 yılların da teminatı. Ayşe teyzeleri bu referandumda umutlandıran da bu...
Bu yüzden Ayşe teyzeler, dinini, mezhebini, kimliğini gizlemeden, saklamadan kendisi olarak yaşayabildiği için 'evet' diyecek. Eskisi gibi tepeden bakan, "bugün git yarın gel" diyen değil, hizmet üreten bir devlet istediği için evet diyecek.
Eskisi gibi hastane kapılarında, kuyruklarda sabahlamadığı için 'evet' diyecek.
Faizlerin bir gecede yüzde 7500'lere fırladığı, bankaların hortumlandığı bir ülkede yaşamak istemedikleri için 'evet' diyecek.
Ülke baştanbaşa demir ağlarla örüldüğü, hızlı trenler, bölünmüş yollar, tüneller, barajlar yapıldığı için 'evet' diyecek. Kars'tan İstanbul'a uçakla 2 saatte ulaştığı, Marmaray ve Avrasya Tünel'inden Avrupa'ya 4 dakikada geçtiği için 'evet' diyecek. Ve en önemlisi ilk kez sivil anayasa yapılırken millete sorulduğu için 'evet' diyecek.
Anlayacağınız Ayşe teyzeler bu ülkenin geleceğini, istikrarını, güvenliğini seçecek ve 'evet' diyecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA