Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Türkiye’nin en modern cemevi

Geçtiğimiz pazar günü İstanbul Küçükçekmece'de bir cemevinin temel atma törenine katıldım. O gün hamuru sevgiyle yoğrulmuş, birlikte yaşamayı başarmış güzel insanlar yan yana gelip, bu coğrafyanın tarihi zenginliğini modern mimariyle buluşturan Türkiye'nin en büyük ve modern cemevinin temelini attılar.
Törende şu gerçek bir kez daha netleşti: Türkiye dünden bugüne ertelenen onlarca sorununu yüzleşerek çözmeye çalışıyor. Çözümün anahtarı da Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in şu temennisinde saklı:
"Küçükçekmece çok sesli ve çok renkli bir ilçe. Rabbim bu rengini ve sesini hiç bozmasın. Ben elimden geldiği kadar bu barış ve huzur değirmenine su taşımaya çalışıyorum. Ülkemiz için, bayrağımız için, vatanımız için hangi mezhepten, hangi dinden, hangi görüşten olursak olalım birbirimizi sevmek için ne yapıyoruz diye kendimize sormalıyız."
AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Rıza Eroğlu, İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi Derneği Başkanı Gazi Arslan'ın da yer aldığı törene yağmur altında çok sayıda vatandaş da katıldı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA