Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAŞAR ÖZAY

Maskeli eğitim

Agribi (domuz gribi) eğitimi vurdu. Okullar ve veliler hastalık karşısında şaşkınlar. Devamsızlık had safhaya çıktı. Öğretmenler derse başlamadan önce öğrencilere salgına karşı nasıl davranacaklarına dair bilgi veriyorlar. Birinci ders hastalıktan korunma yolları. Öğretmen derse başlıyor...
Virüs hapşırma, öksürme, el ya da yüzey temasıyla kolaylıkla bulaşıyor. Hapşırırken ağzınızı mendille kapatın, elerinizi sık sık yıkayın. Ateşi, öksürüğü, baş ve boğaz ağrısı ile burun akıntısı olan öğrenci okula gelmesin.
Ders böylece uzuyor gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığı A gribi önlemleri kapsamında dezenfekte edilecek okulların tatil edildiğini açıkladı. Bakanlıkça okullara gönderilen genelgede, hastalığın yayılmaması için sınıfların ve tuvaletlerin mikrobik çoğalmaya karşı kapsamlı, çözülme yapmayan, su bazlı, renksiz ve kokusuz, farklı yüzeylerde koruma sağlayan, yüksek derecede dayanıklı ilaçlarla dezenfekte edilmesi istendi. Eğitim sendikaları okulların 120 bin hizmetli açığı bulunduğunu, yüzde seksen beşinin ise hijyen yapıya sahip olmadığını açıkladı. Okul müdürleri durum karşısında belediyelerin ve temizlik şirketlerinin kapısını çalıyor. Yardım alanlar sevinçli alamayanlar ise üzgün. Sınavlara hazırlanan öğrenciler ise ne yapacakları konusunda şaşkın. Köklü dershaneler sınavlara hazırlanan öğrencilere uzaktan eğitim vereceklerini açıkladı. Bakanlık TRT'den eğitime başladı. Yapılanların eğitimi nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek. Ben bu yılın eğitim açısından maskeli bir yıl olacağını düşünüyorum. Her şeye rağmen sağlık olsun diyorum...

Vali Okutan'ın başarısı Şanlıurfa
Valisi Nuri Okutan
'ı her gittiği ilde eğitime yaptığı katkılarla tanıdık. Okul öncesi eğitimin anılmadığı dönemlerde Okutan'ın görev yaptığı Sakarya ve Trabzon'da eğitime yaptığı katkılar hafızalarda. Okutan Şanlıurfa'ya atandığı gün, Türkiye'nin eğitim sıralamasının en altında bulunan bu kentin kaderinin değişeceğine inanmıştım. Okutan beni yanıltmadı. Atandığı gün yaptığı toplantıda "Bu çocuklar bizim çocuklarımız ve eğitiminden de biz sorumluyuz. Eğitimi sanayiyle, eğitimi tarımla, eğitimi hayvancılıkla birlikte düşünmeliyiz ve bilmeliyiz ki biz eğitimi düzelttiğimizde her şeyi düzeltmiş olacağız" diye konuşmuştu.
Yaptığım araştırmaya göre ilde okul öncesi eğitim yüzde 70'i yakalamış durumda. Türkiye'nin en kalabalık sınıflarının olduğu ilde bine yakın ek derslik yapılması sağlanmış. Okutan'ın yakın bir gelecekte verdiği sözü yerine getireceğine inanıyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA