Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Katar’ın desteği

Türkiye son rakamlarla 3 milyon Suriyeli'ye evsahipliği yapıyor. 6 yıldır kamunun aktardığı kaynak yaklaşık 12.5 milyar dolar. Bir o kadar da STK'ların ve vatandaşların desteği var.
Peki Türkiye bölgenin vicdanı olurken kim destek oldu bugüne kadar?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Körfez ülkelerine ziyaretinde Katar ile çok önemli bir aşamaya gelindiğini öğrendim. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) Katar Yardım Fonu ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde yılda 3.8 milyar dolarlık bir destek gelecek. Türkiye'nin isteğiyle bu rakam arttırılabilecek de.
Erdoğan'ın ziyareti kaynak kullanımını hızlandırmış. Bir kısmı Suriye sınırları içinde Çobanbey'de harap olan evlerin onarımında kullanılacak. Şimdi Tugli bölgesinde kurulacak 20 bin kişilik prefabrik şehrin yapımında da yine bu kaynaktan yararlanılacak.
AB'nin projelerle 1.1 milyar euro aktardığı düşünülünce Katar'ın tek başına desteğinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA