Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ama ben köpek alacaktım!

Modern şehirli kadının olayı bu: Çalışırsın, koşturursun, genellikle yalnız yaşarsın, kendi kurallarını koyarsın ve tabii ki çok büyük ihtimalle özel hayatında başarısızsın!
'Sevgili de yaparım kariyer de'
muhabbeti belki yuvarlak masa toplantılarında ahkâm keserken çok janjanlı olabilir ama işin gerçeği öyle değildir.

Oscarlık cevap
Gerçek şudur:
Bu âlemde kadının rütbesi oranında yalnızlığı da yükselir.
Sen de bitmek bilmeyen umutlu başlangıçların ve hüsran dolu sonların ardından anlarsın; düzgün bir ilişki istemekten vazgeçme zamanıdır.
Şimdi geçmiş karşıma soruyor bana; "Ayşe, nasıl bir ilişki istiyorsun?".
Benden cevap; "ıııı... ama ben köpek alacaktım!!!"
Adam dumurspor tabii. Gayet normal biçimde niyetimi öğrenmek istiyor.
Hani şu ilişki uzmanlarının salık verdiği şeyi atlamıyor.
Derler ya bilirkişiler; ilişkinin başında konuşmanızı yapın. Eğer siz uzun soluklu bir ilişki istiyorsanız ve karşınızdaki sadece hoş vakit geçirme peşindeyse, sonradan gözyaşlarına boğulmazsınız falan diye.
İşte geçmiş karşıma onu soruyor bu adam. Maşallah cevabım Oscar'lık; "Ama ben köpek alacaktım." O ne be?
Ayşeciğim ortalığı dağıttın, şimdi kolaysa topla e mi canım kızım benim. Hanimiş hanimiş benim yılmış Ayşem, hanimiş benim korkağım, hanimiş benim darbe yiyenler derneği başkanım.

Erkeklere güvenilmez

Evet ya, ben gerçekten köpek alacaktım. Çünkü gayet anormal ve üzücü bir biçimde tekrar tekrar öğrettiler bana; 'erkeklere güvenilmez' diye, 'bu adamlar bugün var yarın yok' diye. Ben de sevgili işini paketleyip bilmediğim bir adrese kargolamıştım işte.
Önce güçlü ve bağımsız kadın halimin hayranı kesilirler sonra onlardan güçlü olduğum yanılgısına kapılıp tüyüverirler. Kimse tanımaya uğraşmaz beni, kimse o sözüm ona güçlü kadının arkasındaki kırılgan kızı görmez. Görmek için vakit geçirmez ki...
Şimdi ben nasıl bir ilişki mi istiyorum? Valla sorusuna bile üç buçuk attığım için, bilemiyorum.
Ve size soruyorum; gidip kendimize birer kedi-köpek mi almalıyız yoksa karşımıza çıkıp bir yere gitmeyeceğini söyleyen adama inanmalı mıyız?
Ne dersiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA