Peynir deyip geçme!
İSTANBUL'DA YENİ BİR TESİS
Manda mozzarellasını İstanbul'a taze ulaştırmak için denenen bütün yollar başarısız kalınca, Fratelli'nin Napolili patronu, bir arkadaşına İstanbul'da üretim tesisi kurmasını rica etmiş. Türkiye'den de bir ortak bulunup, İkitelli Sanayi Sitesi'ndeki bir binaya gerekli ekipman yerleştirilmiş. Güney İtalyalı Leonardo Prisciantelli adlı 40 yıllık bir mozzarella ustası getirilmiş, üretim başlamış. Üretimi görmek istedim. Bir hafta sonra atölyeye gittiğimde İtalyan usta işe başlamıştı. Trakya'daki bir çiftlikten gelen sütler 4 derecede iki kez filtre ediliyor, 37 dereceye ısıtılıp mayalanıyor. Daha sonra, peynir altı suyundan teleme ayrılıyor, bu su 'ricotta' peyniri için kullanılıyor; teleme, elle yoğrularak toplar haline getiriliyor. Burrata yapılacaksa, usta hamurun ortasını açıyor, önceden hazırladığı krema ve mozzarella parçalarından oluşan malzemeyi doldurup ek yerini sıkıca bastırıyor. Peynirler ambalajında, su içinde, restoran ya da pizzacılara teslim ediliyor. Peynir ustası, bana göstermek için her şeyi elle yaptığını söyledi. Normal üretimde işlemlerin çoğu makine ile yapılıyormuş. Geri dönerken, sürücü: "Burrata'yı tattınız mı?" diye sordu. Meğer Leonardo buradaki taksi şoförlerine zaman zaman ikramda bulunurmuş. Şoför de çok beğenmiş. Manda peynirlerine meraklı olanlara müjde; artık günlük manda mozzarellası ve bizler için yeni olan burrata peyniri restoranlarımıza giriyor.Sektör için gerçekten büyük zenginlik.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.