Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Dürttüm!

Manevi dünyamız: "Manevi dünyamız," dendiğinde daha çok din, örf adet, gelenek anlaşılıyor. Oysa darbecilik, devletçilik, güce biat etme de manevi dünyamız içinde!
Demokrasi ve safları sıklaştırmak: Her gerilimde, her cenahta "Safları sıklaştıralım arkadaşlar," durumu yaşanıyor. Ancak safları sıklaştırmak savaş terminolojisidir, demokrasi ise safların gevşek olduğu bir sistemdir!
İsyan ve gri nokta ilişkisi: Bir araştırmaya göre isyankar kişilerin beyinlerindeki, gri madde adı verilen bölüm daha küçükmüş. Bu durumda toplumlarda da, insanlarda da 'gri alanları' büyütmemekte fayda var. Çünkü tersi durumda 'kuzulaşma' başlıyor.
İnsanlık kategorisi: Bilim adamları, akıllı oldukları için yunusların insan kategorisinde değerlendirmesi, insanların haklarından faydalanmaları gerektiğini düşünüyormuş. Güzel de, bir de bize "Vatana, millete zararlıysa bir çocuk yürümeden yok edilmeli," diyen müdürün, hangi kategoriye alınması gerektiğini söyleseler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA