Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

SABAH ve NYT

SABAH'TAN MEKTUP

Aylardır hazırlandığımız büyük bir hamlenin son haftasına girdik. Bir başka deyişle, geri sayım işlemine başladık.
İlerde Türk basın tarihine "Dönüm noktası" notuyla düşülecek hamlemiz şu: SABAH, önümüzdeki Pazar'dan itibaren New York Times'in (NYT) efsanevi hafta sonunu ekini verecek. Elbette Türkçe. Ama bazı yazıları ve makaleleri hem İngilizce, hem de Türkçe.
NYT'yi anlatmaya gerek var mı? Bünyesindeki 1.200'ü aşkın gazeteciyle, 29 büyük kentteki bürolarıyla, 98 Pulitzer ödülüyle dünyanın bir numaralı referans gazetesi o...
Birinci sayfasının sol üst köşesindeki "All the news that's fit to print" (Basılmaya değer tüm haberler) sloganıyla sadece ABD'de değil, tüm dünyada gündem oluşturan haberlerin mabedi o. O kadar ki, TV kanalları bile haber ve tartışma programlarını "New York Times'te yayınlanmadıysa haber değildir" kriterine göre hazırlıyorlar.
158 yıllık geçmişi (1851'de kuruldu) ve 1.2 milyon tirajıyla, ABD'nin anayasal erklerinden sonra en önemli kurumu o...
NYT'nin günlük ortalama tirajı 1.2 milyon ama, hafta sonları 1.7 milyonu geçiyor. Bugüne kadar hiç kimsenin, hiçbir yayın organının taklit edemediği "New York Times Magazine" eki sayesinde.
SABAH işte önümüzdeki Pazar'dan itibaren o muhteşem eki verecek. Böylece Türk basınında kalite çıtasını iyice yukarıya taşımış olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA