Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Sisyphos ve biz

SABAH'TAN MEKTUP

Sisyphos, antik Yunan mitolojisinin en güzel söylencelerinden biridir. Korinthe Kralı olan Sisyphos, işlediği günahların bedeli olarak tanrılar tarafından korkunç bir cezaya çarptırılır.
Bir kayayı bir dağın eteğinden yuvarlaya yuvarlaya tepeye çıkaracaktır. Ama kaya tam tepeye varınca, dağın eteğine düşer. Haydi baştan... Bir daha... Bir daha... Söylenceye göre, Sisyphos bu cezasını sonsuza kadar çekecektir.
Yolu Olymphe Dağı'na düşenler, Sisyphos'un yuvarlanan kayasının gürültüsünü ve ebedi mahkûmun hıçkırıklarını duyar gibi olduklarını anlatırlar...

***

Bizim işimiz de Sisyphos'tan farksız: Her sabah sil baştan, sıfırdan başlamak.
Dün sonbaharın güzel bir sabahında arkadaşlarla yazı işleri masasında toplandık. O kadar sakin bir gündü ki, ajanslar doğru dürüst haber bile geçmiyordu.
"Mönümüzde bugün ne var" diye sordum. Gündemlerini okumaya başladılar.
Ürünümüz elinizde.
Konya'da ikizinden deri nakli yapılan gencin öyküsü...
Yurt Haberler Servisimiz'in "Mucize yaşamlar" dizisi.
Haber Merkezimiz'in 16 yıl önce Ege'de Yunan jetleriyle giriştiği bir "İt dalaşı"nda şehit olan pilotumuzun kızının çığlığını konu alan röportajı.
Yine Yurt Haberler'den PKK'lılara lojistik destek sağlayan köylüye verilen emsal cezayla ilgili haber.
***

Özetle, Sisyphos'un kayasını kim bilir kaç bininci kez tepeye kadar yuvarladık. Başarıyla.
Elbette bu sabah kayayı yine dağın eteğinde bulacağız. Ve elbette yine akşama kadar zirveye çıkarmak için çabalayacağız. Çıkaracağız da.
***

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA