Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Benim için 5 dünya gerekli

Autostadt'ta gördüklerim bir tek bununla sınırlı değil. Green Line adı verilen ve insanları çevre konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen bölüm çok çarpıcı. Green Line, insanların çevreye verdiği zararı yani karbon ayak izlerini açıkça ortaya koyuyor. İnsanların yaşam ve tüketim tarzları karbon ayak izini belirliyor.
Evinizin metrekaresi, oda sıcaklığı, evde yaşayan kişi sayısı, otomobilde günde kaç km. yol yapıldığı, kaç kişi seyahat edildiği, yılda kaç km uçak yolculuğu yapıldığı sorularına verdiğiniz cevaplar, karbon ayak izinizi ortaya çıkarıyor.

5 dünya

Yaptığım testte karbon ayak izim 12 futbol sahasına eşit çıktı. Eğer dünyadaki tüm insanlar benim gibi yaşarlarsa 5 tane daha dünyaya ihtiyaç var. Almanların tüketim tarzına göre ise 2.2 dünyaya ihtiyaç duyuluyor. Ancak, karbon ayak izini düşürmenin yolları var. Örneğin, otomobilde seyahat eden kişi sayısını 4'e çıkarıp, yılda daha az uçakla seyahat ederseniz ihtiyaç duyulan dünya sayısı bir anda 3'e geriliyor. Yani herkesin dünya ve çevre için yapabileceği şeyler var. Aksi takdirde bu dünya kimseye yetmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA