Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Türk malı oto gerçek oluyor herkes uyuyor

Türk malı elektrikli otomobil üretmek için bir araya gelen Murat Günak ve Alphan Manas'tan bir süredir ses çıkmıyordu. Türkiye'nin bir otomobil markası yaratabileceğine inanmayanlar, bu sessizliği farklı yorumlamaya başlamışlardı. Projeyi hayal, girişimci ikiliyi ise hayalperest olarak görenler vardı.
Ancak, bu sessizliğin nedeni anlaşıldı. Murat Günak ve Alphan Manas, sessiz geçen bu üç ayda boş durmamış. Günak, üç ay gibi kısa bir sürede küçük sınıfta yer alan elektrikli otomobili Mia'nın tasarımını bitirmiş. Manas ise Fransız niş otomobil üreticisi Heuliez'i satın almak 20 milyon euroluk teklif vermiş. İyi niyet mektubu imzalamış.

Fırsatı kaçırmayalım

Türk malı elektrikli otomobil hayali gerçekleşme yolunda hızla ilerliyor. Mia, Uluslar arası Cenevre Otomobil Fuarı'nda tüm dünyanın beğenisine sunulacak. Fransa'da Heuliez tesislerinde üretilecek Mia, 2010 eylül ayında satışa sunulacak. Günak'ın tasarladığı 4 kapılı sedan ve 4x4 aracın ise Türkiye'de üretilmesi planlanıyor. Bunun için destek bekliyorlar. Ancak, Manas ve Günak ikilisi yurtdışında gördükleri ilgiyi bir türlü Türkiye'de göremiyorlar. Yalnız bırakıldıklarını düşünüyorum. Türkiye'nin eline bir fırsat geçti. Türk malı otomobil hayali gerçek oluyor. Ancak destek sözde kalmamalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA