Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

2011 seçimleri iştahları kabartıyor

Son 10 yılda Türk otomotiv sektörü önemli başarılara imza attı. Ancak, en büyük başarı otobüs sektöründe yaşandı. Türkiye, Avrupa'nın 1 numaralı otobüs üreticisi oldu. Otokar, BMC, Temsa Global, Man, Mercedes-Benz ve Isuzu'nun yer aldığı sektörde yaklaşık 15 bin adetlik kapasite var. Üreticiler, küçükten büyüğe, şehir içinden şehirler arasında kadar her tipte otobüs üretimi gerçekleştiriyor.
Ekonomik kriz, tüm sektörleri olduğu gibi otobüs sektörünü de olumsuz etkiledi. Otobüs pazarı 2009'da daralma yaşadı. 2009'u yurtdışı ihracat bağlantılarıyla kurtaran üreticiler, 2010 ve 2011 yılından umutlu. Geleceğe umutla bakmalarının nedeni ise 2011 Temmuz'unda yapılacak seçimler. Toplu taşımaya yönelik yapılacak seçim yatırımları nedeniyle şehiriçi otobüs satışlarında yüzde 20 oranında artış öngörülüyor. Ancak seçim olsa da olmasa da Türkiye'de toplu taşımacılığa yönelik yatırımlarda gözle görülür bir artış var. Çünkü trafik yoğunluğunun giderek artması birbirine entegre toplu taşımacılık sistemlerinin gelişmesi ve birbirleriyle uyumlu şekilde kullanımı zorunla hale getirdi. Metro, hafif raylı sistem ve otobüs entegrasyonları trafik yoğunluğunun ve trafikte geçen sürenin azalmasını sağlıyor.
Bunun dışında eski toplu taşıma araçları da yenilenmeye başlandı. Avrupa normlarına uyumlu ve çevreye, yolcuya saygılı otobüslerin kullanımını giderek artıyor. Türkiye'deki otobüs parkının önemli bir bölümünün 5 yıl içinde yenileneceği tahmin ediliyor.
Bütün bunlar daha uzun yıllar Türkiye'nin Avrupa'nın bir numaralı üreticisi olmaya devam edeceğini gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA