Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Toyota hibrid Yaris'i Boğaziçi Köprüsü'nde test etti

Yılın otomobili adaylarından Toyota Yaris'in hibrid versiyonunu Danimarka'da deneyen ilk gazetecilerden biri oldum. Toyota'nın değişen yüzünün ilk örneği olan Yaris'in hibrid versiyonun test sürüşüne, Toyota mühendislerinden biri de bana eşlik etti. Otomobilin özelliklerini ve test sürüşü izlenimlerini ambargo nedeniyle yazamıyorum. Ancak, gelecek yılın ilk üç çeyreğinde satışa sunulacak, Yaris hibrid'in Türk otomobilseverlerle de tanışacağı bilgisini aldım.
Küçük motor nedeniyle, 1.8 lt'lik Prius'tan daha ucuz fiyat etiketine sahip olacak Yaris hibrid'in Türkiye'ye ne zaman geleceği belli değil.
Ancak, hibrid Yaris bundan iki yıl önce Türkiye'ye test sürüşü için gelmiş. Toyota, İstanbul ve Ankara'da test sürüşleri yapmış. Türkiye'ye gelen uzman ekip, özellikle İstanbul'da trafiğin yoğun saatlerinde Boğaziçi Köprüsü'nde hibrid Yaris'i test etmiş. İkinci test ise Ankara'da dağlık bölgelerde yapılmış. Aracın, zorlu yol koşullarındaki performansına bakılmış. Türkiye yollarının farklı özelliklere sahip olduğunu bilen Toyota, her zaman olduğu gibi işi şansa bırakmamış. Japonlar, tüm testlerden sonra Yaris hibrid'i Türkiye yollarına uygun hale getirmiş. Bakalım Yaris, Türkiye'de hibrid yolunu açabilecek mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA