Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Elektrikli otoda yeni modeller yolda

Elektrikli otomobillerin pazar payı yeni modellerle artıyor. Dacia Spring, Çinli Hongqi ve Renault Megane E-Tech satışa sunuldu. Sırada Hyundai Kona ve Çinli BYD var

Türkiye otomotiv pazarında elektrikli otomobillerin payı hızla artıyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre yılın ilk sekiz ayında yüzde 100 elektrikli otomobil satışları yüzde 764.8 gibi yüksek oranda artışla 24 bin 156 adete yükseldi. Elektrikli otomobillerin pazardan aldığı pay bu dönemde yüzde 4.1'e yükseldi. Uzatılmış menzilli elektrikli otomobillerle birlikte ocak-ağustos aylarında toplam satış 28 bin 391 adet oldu. Elektrikli otomobillerin pazar payının yükselmesinin nedenlerinin başında Türkiye'de satışa sunulan yeni modellerin sayısının artması geliyor. Son olarak Çinli Hongqi, Dacia Spring, Renault Megane E-Tech Türkiye'de satışa sunuldu. Hyundai yenilenen Kona'nın elektrikli versiyonunu kasımda yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Ayrıca Türkiye'de ALJ Grubu'nun distribütörü olduğu Çinli BYD de elektrikli modellerini satışa sunmanın planlarını yapıyor.



5 BİN ELEKTRİKLİ SATTİ
Megane E-Tech modeliyle ilgili bilgi veren MAİS Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, Renault'nun 2012'den bu yana Türkiye'de 5 bin adetten fazla elektrikli otomobil sattığını söyledi. Çağdaş, şöyle devam etti: "ODD verilerine göre en çok elektrikli otomobil satan marka konumundayız. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de elektrikli otomobil denilince ilk akla gelen markalardan biriyiz ve elektrikli araçlar konusunda sektörde öncüyüz. Renaulution stratejimiz ile bu durumu daha da güçlendirmek ve tam olarak elektrikli otomobiller ile özdeşleşmek istiyoruz. Megane, tüm gövde tipleri ile son 20 yıllık satışlara baktığımızda Türkiye binek pazarında en çok satan üçüncü otomobil konumunda. Şimdi Megane efsanesi elektrik devriminde yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor."



KASIMDA TÜRKİYE'DE YOLLARA ÇIKIYOR
HYUNDAI, Kona ile birlikte Türkiye'deki EV ürün gamını zenginleştirmiş olacak. Kona Elektrik ile birlikte Hyundai'nin Türkiye'de satışa sunduğu EV modeller, ürün gamının yüzde 40'ını oluşturmuş olacak. 400V şarj alt yapısına sahip olan 65,4 kWh bataryalı uzun menzilli versiyon, maksimum olarak 218 bg (160 kW) güç ve 514 kilometrenin üzerinde sürüş menzili sağlıyor. Standart versiyon ise 48,4 kWh pil kapasitesine sahip. Bu motor ise 156 bg (111 kW) güç ve 377 kilometre sürüş menzili sunuyor. Yeni KONA Elektrik, 100 kW DC hızlı şarj ile 41 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80 şarja çıkabiliyor. 48,4 kWh bataryalı standart menzilli versiyon, 11 kW AC şarjla 4 saat 55 dakikada, 65,4 kWh bataryalı uzun menzilli versiyon ise 6 saat 55 dakikada şarj oluyor

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA