Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Ezber bozan dijital cihazlar

Teknoloji, oyuncakları bile dijital hale getiriyor. Google, oyuncak ayısı Tedy ile çocukları kontrol etmeye yardımcı oluyor. Akıllı telefonlar bilgisayara, bilgisayarlar ise hem tablet hem dizüstü olarak sıradışı cihazlara dönüşüyor

Dijital dünyada yaşanan baş döndürücü gelişme her ürünü iletişim aracına çeviriyor. Çocuğunuzun oyuncakları, onu kontrol etmenizi sağlarken, akıllı telefonlar bilgisayara dönüşüyor. Bilgisayarlar ise 5 fonksiyonlu hale gelerek tablet rahatlığına ulaşıyor. Dijital ilitişimin en önemli değişimi ise oyuncaklarda kendini gösteriyor.

KAVİSLİ EKRAN

Akıllı telefonlarda ekranlar büyümeye devam ederken, kenar ve sınırlar ortadan kalkıyor. Ekranlar kavislenirken, çözünürlüğü de artıyor. Bilgisayarlar ise tablet rahatlığı sunmak için ekranlarında farklı yetenekler sergiliyor. Windows 10 yeteneğine kavuşan dizüstü bilgisayarların ekranları dokunmatik özelliğine sahip oluyor.

AKILLI OYUN ARKADAŞI

Akıllı oyuncakları kendi çocukluğunuzdakilerle karşılaştırmaya kalkmayın. Akıllı oyuncaklar şimdiden Google'ın patent havuzuna girdi bile. Casus filmlerinde görmeye alıştığımız göz bebeği kameralı oyuncak ayılar artık birer iletişim cihazı haline geldi. Bu oyuncakların, farklı uygulamalarla robotlara dönüşmesi de mümkün.

HER KOŞULDA ANI KAÇIRMIYOR
Akılı telefon kameralarının yeteneklerinden sonra fotoğraf makineleri de rüştünü ispat etmek için atağa kalkıyor. Ricoh WG-30 zor koşullara dayanma ve yüksek gövde yapısı sayesinde 12 metre derinliğe kadar su geçirmeme, 1.5 metre yükseklikten düşmelere ve şoka, -10 derece gibi ısıda çalışabilme imkanı veriyor. Lensin önündeki 6 LED aydınlatma ile çok yakın çekimlerde objenin yeterli ışık alabilmesi sağlanarak normal gözle görülemeyen dünya keşfediliyor. Ayrıca LED aydınlatmalar self timer gibi modlarda da size sinyal vererek yardımcı oluyor.

AKILLI EKRANDA SINIRLAR KALKIYOR
Akılı telefon ekranları çerçevesiz olmaya başladı. Telefonları konuşmaktan çok internet ve mobil uygulamalar için kullandığımızdan ekranlar gelişiyor. Samsung Galaxy S6 Edge, kavisli ekranla telefon tasarımının farklılaşabileceğini gösteriyor. Çinli ZTE de, Nubia Z9 model telefonunda ekranda sınırları kaldıran modeller arasında yer alıyor.

BİLGİSAYARLAR HER ŞEKLE GİRİYOR
Dizüstü bilgisayarlar, tabletlerden sonra hayatta kalmak için farklı yetenekler kazanıyor. 14 inç ekranlı, 300 derece dönerek dizüstünden stant moduna geçebilen dokunmatik ekranlı Lenovo Flex 2, çok modlu bilgi işlem rahatlığı sunuyor. 6 saate varan pil ömrüyle Flex 2, uzun kullanıma da uygun. 22.4 mm kalınlıkta ve 1.9 kg olan Flex 2, Dolby Advanced Audio'lu sistemiyle de güçlü stereo ses sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA