Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Kâr imparatoru iPhone!

Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ının ortalama satış fiyatı 624 dolar. Android bir cihazda ise ortalama rakam yalnızca 185 dolar

Kendine has işletim sistemi, mağazaları, tasarımı ile Android telefonlardan farklılaşan Apple iPhone cihaz başına gelirde rakipsiz. Bir iPhone müşterisi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için 624 dolar ödüyordu. Android bir cihaz için ise 185 dolar ödüyor. Aradaki büyük farkın en önemli sebebi iki ürün arasındaki deneyim, marka, işletim sistemi, tasarım ve pazarlama farklılığından kaynaklanıyor. Apple kullandığı teknolojilerin uzun süre başka firmaların kullanmasının önüne geçiyor. Apple tek başına sektörde kârlılığın yaklaşık yüzde 92'sine sahip. Apple'ın arkasından yüzde 15 ile Samsung geliyor (Canaccord Genutiy). Karlılıktaki bu oranların sebebi ise pek çok telefon üreticisinin zararda olması veya başabaş noktada olması.

PRO TABLETİ SIÇRATACAK

Dün yapılan açıklamada Apple iPhone dışında bazı ürünler de güncelleme bazı ürünlerde de yepyeni modellerle karşımıza çıktı. Ancak iPhone hala Apple'ın açık ara amiral gemisi. Bu riskli yapıyı değiştirmek isteyen Apple, iPad için premium modelle farklılaşma yoluna gitti. Apple tablet fikrinin babası olmasına rağmen tablet başına gelirde telefon gibi bir uçurum yok. Apple iPad Pro'nun 799 ile 1.079 dolar arasında değişen fiyatıyla tablet gelirlerini artırıp toplam gelir uçurumunu kapatmak istiyor. Böylece iPhone gelirinin tek başına arayı açmasına izin vermemeyi hedefliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA