Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Televizyonlar 4K gollere hazır

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde futbol uygulaması, yeni teknolojilerle donatılan 4K TV’lerin pazar payının yüzde 20’lere ulaşması bekleniyor

Arçelik'in Türkiye'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, sektörde 2016'nın ilk dört ayında yüzde 13'lük küçülmeye rağmen yüzde 8 büyüme elde ettiklerini söyledi. Avrupa Futbol Şampiyonası ve Yaz Olimpiyatları öncesinde 4K ve akıllı TV satışlarında büyüme beklediklerini ifade eden Dinçer, "Tüketiciler, büyük ekran, akıllı özellikler ve Ultra HD (4K) görüntü kalitesini destekleyen televizyonları daha çok tercih etmeye başladı. Akıllı TV'lerin kullanım oranı son 2 yılda yaklaşık 4 kat arttı. Pazarda Ultra HD TV'lerin toplam satışlardan aldığı pay yüzde 20'yi aştı. Biz de trend doğrultusunda, ilk çeyrek sonunda bu alandaki pazar payımızı bir önceki yıla göre 3 kat artırdık" şeklinde konuştu. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda 8 maç 4K çözünürlükte yayımlanacak. 12 Haziran'da açılış maçı, çeyrek final, yarı final ve final maçları 4K çözünürlükte izlenebilecek. TV pazarında yüzde 16'lık büyüme performansına ulaştıklarını söyleyen Dinçer, "2016 yılının ilk çeyreği itibarıyla pazar yüzde 13 daralırken Arçelik olarak satışlarımızı yüzde 8 artırmayı başardık" dedi.

AKILLI ROBOT BABÜR
65 inçlik televizyonun montajını tamamlayan robotlara Babür adı verildiğini belirten şirketin Elektronik Ürün İşletmesi Direktörü Fikri Özdemir, robotların iki farklı üretim bandında kullanıldığını söyledi. Özdemir, "İşletmemizden 50'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ar-Ge ve test laboratuvarımız, Alman TÜV sertifikasına sahip. Hatasız piksel garantisi sunuyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA