Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Hesabınız çalınmasın

Seçim dönemlerinde sahte hesap sayısında artış gözleniyor. Böyle dönemlerde doğruluğunu sorgulamadan paylaşımda bulunmak kişiye büyük zararlar verebiliyor

Her seçim döneminde dünyanın pek çok ülkesinde sosyal medya hesaplarına yapılan saldırılar artıyor. Son olarak ABD'deki başkanlık seçimlerinde sosyal medya üzerinden dağılan gerçek dışı bilgilerden adaylar şikâyetçi olmuştu. Sahte sosyal medya hesaplarından yapılan yönlendirmeler kadar ünlü veya sıradan pek çok kişinin ele geçirilen sosyal medya hesapları üzerinden yönlendirmeler artıyor. Peki bu durumda ne yapmalı? iki altın kuralı uygulamakta fayda var. Birincisi sosyal medya hesabını güvenli hale getirecek şekilde şifre kullanmak. İkincisi de sosyal medyada karşılaştığınız bir bilgi ve haberi doğruluğunu sorgulamadan paylaşmamak.

ŞİFRELERE DİKKAT
Hesabınızı oluştururken kullandığınız şifrelerin basit olması hatırlamanızı kolaylaştırsa da kötü niyetli kişilerin hesabınızı ele geçirmesini sağlar. Bu yüzden şifre kullanırken '12345' gibi ardışık sayılar, doğum tarihleri ve tuttuğunuz futbol takımının kuruluş gibi kolayca ele geçirilecek şifreler kullanmayın. Kullandığınız şifrelerin açık şekilde cihazda ele geçirilmesini engelleyin. Tek şifreyi tüm hesaplarınızda asla kullanmayın.

MUTLAKA SORGULAYIN
Sosyal medyada böyle hassas dönemlerde yaptığınız paylaşımların insanların nefretini artırabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Toplu linç kampanyalarına itibar etmeyin ve doğruluğunu sorgulamadan bir bilgiyi asla paylaşmayın. Türkiye'de aileler sosyal medya kullanırken çocukların yaş sınırlamalarına pek dikkat etmiyorlar. Bu konuda çocuklarınızı mutlaka uyarın. Paylaşım yaparken siber zorbalığa dahil olmanın önemli bir suç olduğunu hatırlatın.

AKILLI TELEFON OLMADAN YAŞANMIYOR
7.4 milyarlık dünya nüfusunun artık yarısından fazlası şehirlerde yaşıyor. Nüfusun yarısı yani 3.7 milyar insan internet bağlantısına sahip. 2.7 milyar insanın sosyal medya hesabı var. 4.9 milyar kişi ise mobil iletişim cihazı kullanıyor. 2.5 milyar kişi de sosyal medya hesabına mobil cihazlardan ulaşıyor. Yani artık mobil cihazlar, sosyal ağ ve internet bağlantısı olmadan yaşayamayan insan sayısı dünya nüfusunun üçte birini geçiyor.
ABD

ORTADOĞULU BANKALARI İZLİYOR
Anonim bir bilgisayar korsanı olan Shadow Brokers, ABD istihbaratının, küresel bankacılık sistemini ne ölçüde etkilediğini gösteren belgeleri yayımladı. Yayımlanan dosyalara göre ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA), Swift bankacılık ağına girdiği, özellikle Ortadoğu'da onlarca banka ve diğer firmalar için küresel Swift işlem sistemindeki ödemeleri denetleyen Dubai merkezli EastNets'e saldırdığı öne sürüldü. Dosyalar, Katar, Dubai, Abu Dabi, Suriye, Yemen ve Filistin bölgelerindeki firmalara ait olmak üzere, saldırıya uğramış ve potansiyel olarak hedef alınmış bilgisayarların ayrıntılı listesini içeriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA