Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Değiştirin örümcek bağlamış zihinleri...

Hakkını teslim edelim liderin! Daha iki sezon önce Kayseri denildiğinde akla gelen iki isim vardı. Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal... Onlar olmadan Kayseri de olamazdı. "Sat-mı-yo-ruz" yazılı afişler hazırlatıp, İstanbul semalarındaki reklam panolarında seslerini duyurdular. 'Mutsuzluk' filmi çekilince; başrolde de bu iki isim olunca; Ünal'ı Trabzon'a, Topuz'u ise Fenerbahçe'ye verdiler. İki taraflı tepkilerden ders çıkarttılar.
KAFALAR
değişti. Tabii işler de... Yönetim artık, o eski; çağ dışı düşünce içinde değildi. Yıllarca zihinleri kurutan 'örümcek ağları' sonunda çözülmüştü. Sattılar; kazandılar. Tolunay Kafkas'a destek vererek, 'Teknik direktörün arkasında nasıl durulur' dersi verdiler. Abdullah Avcı'nın arkasında duran ve parmakla gösterilecek isimlerden olan Göksel Gümüşdağ gibi... Çok tebeşir kırıldı o tahtanın üzerinde! Tüm bu yaşananlar çok özel derslerdi! Kimler için mi verdiler bu dersleri?
Dört sezonda 11 antrenör değiştiren; bunu da meziyet gören yönetimler için...
PEKİ
sonuç olarak kim kazandı? Elbette Kayseri! Baştan dedik ya, artık eski kafada değillerdi. Desteği çekmediler, bunu yaparken Kafkas'a takımı yeniden kurma imkanı tanıdılar. Bilal Azizler, Ömer Şişmanoğlular, Makukulalar, Serdar Kesimaller kimin eseri? Tabii ki de Tolunay Kafkas'ın... Taraftar bile, önceleri çok da sevmediği Kafkas'a aşık bugün...

EMEĞİ VE BİLEĞİYLE ZİRVEDE
ŞİMDİ Kafkas'ın takımı zirvede; zirvenin en tepesinde. Bayrağı orada tutmaya, sert ve hızlı esen rüzgardan korumaya çalışıyor. En yüce değeri; emeğiyle, bileğiyle ve hakkıyla! Bir milâdı; işte böyle birlikte, aynı fikirde, düşüncede ve aynı yolun üzerinde el ele yaşattılar Türkiye'ye...
KAYSERİ yönetiminin sergilediği bu duruş, bugün ve gelecekte hangi kulüplere ders olur orasını kestirmek biraz güç. İşte en önemli, en can alıcı soru bu? Kimler alacak bu dersi?
MEHMET
Yıldız'ı satmayan; tarih yazan, Avrupa'ya açılan Sivas şimdi ne alemde? Devre yaklaşıyor. Sivas ligin kaçıncı sırasında?
YILDIZI sönmüş bir oyuncu, tarihi ve hatalarıyla yüzleşen bir kulüp... Şimdi Milli Takım'ın renkdaşı olan o kulüp, 16. sırada; kümede kalma savaşında... Başında da herkesin ders alması gereken bir başka hoca var: Muhsin Ertuğral...
DERSLER
alınmalı Kayseri'den... İlk olarak Bursa! Bir nefeste satmalı Volkan Şen'i Galatasaray'a, dakika bile düşünmeden göndermeli Sercan Yıldırım'ı... Hem onları yeniden kazanmalı, hem de kendi kazanmalı.
BAKIN
Abdullah Avcı'nın öğrencisi İskender Alın'a! Fenerbahçe altyapısından gelen o çocuk futbolumuzun neresinde? Galatasaray Yaser Yıldız'ı aldığında, Trabzon onunla temas kurmuştu. Şimdi ise Belediye'de memur tadında... Çünkü o da kaybettiklerimizden!
DÜŞÜNELİM onları, kazanalım hep birlikte... Gol krallığının tepesine bir bakalım; yüzleşelim kendimizle... Altı ve daha fazla gol atan 10 oyuncu içinde sadece bir yerli isim var.
Bundesliga mı burası? Yoksa İngiltere mi?
BU utanç Türk futbolunun aslında!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA