Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Üretkenlik yok

İlk maçta alınan 1-0'lık sonuç sonrası gol yemeden 2 gol lazımdı ama Trabzonspor, maça öyle bir başlangıç yaptı ki akıl alır gibi değil... Pas hataları üst düzeyde, temposuz, bireysel becerilerle sonuca gitmeye çalışan ve rakibe oyun oynama olanağı veren bir takım görüntüsündeydiler. Konyaspor, kendi alanında oyunu kabul etti. Orta alanı savunmaya yakın kurdu ve top Trabzonspor sahasına geçtiğindeyse Mehdi'nin organizatörlüğünde önde iki çabuk oyuncu Ömer Ali ve Vedat'la atak girişimlerinde bulundu. Önce Mustafa Akbaş'ın sakatlandığı pozisyonda Vedat'la gole yaklaştılar, ardından ise Uğur'un yaptığı büyük hata sonrası Ömer Ali, Konyaspor'u 1-0 öne geçiren oyuncu oldu.
Sorun öncelikle orta alan... Çünkü Okay ve Kucka, savunmanın önünde yer alan fakat öne gitmeyi düşünmeyen iki isim...
Onazi orta alanda Okay'la oynadığı zaman hiç değilse, mücadele gücüyle rakibi rahatsız eden ve top kazanan bir isim. Kucka geldiğinden beri bana göre; büyük bir hayal kırıklığı...
Hücumda her şey Yusuf'un bireysel becerisine kalmış. Abdülkadir'le birlikte rakibi rahatsız eden atak girişimlerinin dışında hücum organizasyonlarında yetersiz kaldılar çünkü sol kenarda Olcay'ın oyunda kaldığı sürede hiçbir üretkenliği yoktu.
İkinci yarı Kucka'nın yerine N'Doye'un girmesiyle saman alevi gibi 10 dakikalık rakibi baskı altına aldıkları bir bölüm var. Fakat top üçüncü bölgeye geldiğinde yine sezonun ilk yarısında olduğu gibi gol pozisyonu üretmede ne yazık ki gerekli yeterlilikte değiller. Konyaspor baskıdan kurtulduğunda kiki kez gol pozisyonundan yararlanamadı. Rodallega'nın 80'deki golü sadece skoru değiştirdi. Son olarak Kamil Ahmet'in Vedat'a girdiği pozisyonda hakemin sarı yerine kırmızı kart çıkarması gerekiyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA