Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ONUR YILDIRIM

Alex de Souza ve Aykut Kocaman

Eğer futbolun hammaddesi futbolcu olmasaydı, futbolun konuşulacak bir şeyi de olmazdı. 4-3-3'ler 4-4-2'ler teknikler taktikler bir avuç futbol adamından başka kimin umurunda? İnsanlar öyküler sever. Efsaneler de sistemlerden değil insandan çıkar. Futbolun mitolojik yönü futbolcular, medya ve yöneticiler arasındaki çatışmadan doğar.
Yeri gelmişken Alex bir efsane midir?
Evet, şüphesiz.
Alex mitolojik fonksiyonu da olan bir futbolcudur.
Nesilden nesile aktarılacaktır.
Aksini iddia edenler yazıyı şuandan itibaren okumayı bırakıp Aziz Yıldırım'ın televizyon programını youtube'tan izlesin.
Ne de olsa onlar o masalı seviyor, biz bu masalı.

Bu perspektifle baktığınızda Alex meselesindeki Aykut – Alex çatışması bir noktaya kadar makul.
Aykut Kocaman diyor ki "Ben bir hocayım bu takımı kafama göre kurarım. Günü geldiğinde efsaneyi bile keserim. Zamanında da en güçlüyken beni de göndermediler mi?"
Alex de Souza diyor ki "Ben bu takımın en iyi futbolcusuyum. Tüm istatistikler şahidim. Bana bitmiş muamelesi yapamazsınız. Buna çok kırgınım."

***
Her şeyden önce bu yapılan, bugüne kadar yapılan büyük ayıptır!

Peki Alex'in heykel açılışına Aykut Kocaman'ın gidişiyle bu kavga bitti mi?
Kuşkusuz kavganın sebebi Aykut Kocaman'ın Alex'in heykel açılışına gitmemesi olsaydı olay kapanırdı.
Bence heykel açılışındaki Alex'in yüzü bu kavgada kimin samimi kimin samimiyetsiz olduğunu çok net açıklıyor.
Dolaştırmadan söyleyelim. Alex'i merkeze koyduğumuzda mesele Aykut Kocaman'ın Alex'e mobing yapıyor olması. Kocaman bundan vazgeçerse, Ali Şen'in kendisine yaptığı ayıbı Alex'e reva görmezse biter.

***
Alex'i oyun içinde ve oyun dışında sistemli olarak yalnızlaştırmaktan derhal vazgeçmeli Aykut Kocaman. Bunu kendisi yapmıyorsa bile yapılmasına izin vermemeli!
Marsilya maçından itibaren temiz bir yaprak açar ve Alex'e hak ettiği formayı, değeri verirse Alex Aykut Kocaman'ı ipten alır. Tıpkı iki sezon önce olduğu gibi...


Yoksa bırakan Aykut Kocaman'ı, Aziz Yıldırım'ı bile ne Alex, ne de Alex'in gidişi kurtaramaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA