Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Anlayış değişince...

Beşiktaş dün akşam ilk yarıda tek pozisyon üretemedi ancak ikinci yarıda tamamen farklı bir oyun tarzıyla kontrolü ele aldı ve 3 gol atıp farka koştu... Bu değişimi şöyle açıklayabiliriz; ilk bölümde Beşiktaş'ın oyun kurgusunda topu geriden alıp orta sahayı pasla geçme düşüncesi vardı. Bu oyun yapısı siyah beyazlıların kadro yapısına hiç de uygun değil. Beşiktaş, topa sahip olup pas oyunu oynamaya çalıştıkça bunu yavaş yapmak zorunda kalıyor. Bu şekilde tempo da yavaş olunca etkili bir hücum organizasyonundan bahsetmek ve ilerdeki yapıya zenginlik katmak mümkün değil.
Beşiktaş, ikinci yarıda bu anlayıştan farklı olarak savunmadan öne doğru direkt oynadı ve kazandığı ikinci toplarla oyuna şekil verdi. Bu organizasyonları da kanatlardan kullanması oyunu ele alma nedeniydi.

Elazığ çok zayıf
Bu galibiyette orta alanda oynayan Necip'in performansı ve Olcay Şahan'ın diğer maçlara göre fark yaratması büyük etkendi. Ve tabii ki Fernandes... Beşiktaş'ın elinde Fernandes gibi çok önemli bir duran top silahı var. Duran toplardan Fernandes'in servisteki kalitesi siyah-beyazlıların golü bulup oyunun resmini değiştirmesini sağlıyor. Rakip savunmanın kilidini açtıktan sonra Beşiktaş'ın işi çok kolay hale geldi. Teknik Direktör Samet Aybaba'nın, Erkan Kaş ve Oğuzhan gibi genç futbolcuları oynatması da Beşiktaş için büyük bir kazanç.
Yalnız şunu da belirtmek isterim, Elazığspor Spor Toto Süper Lig'de gerçekten çok zayıf bir ekip. Bu kadroyla da işleri çok zor... Bir şekilde toparlanmaları lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA