Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oğuzhan ve orta saha

Beşiktaş bugün neleri doğru yaparak kazandı?
Bir
kere Beşiktaş'ı dün akşam gerçekten beğendim. Doğrularına gelince ne zaman ki Beşiktaş oyunun karakterini mücadeleye getiriyor, o zaman gerçekten başarılı bir Beşiktaş izliyoruz. Dün akşam da oyun böyleydi. Oyunu yüksek tempoda tutup mücadeleci karakterlerini ortaya koyunca maç hep Beşiktaş'ın avantajına gelişti. Öne çabuk gitti, dönen topları kazandı ve zaman zaman da becerili işlerle (Ki şu ana kadar bunu çok fazla kullanamadılar) skoru yakaladılar.
Bu galibiyette Beşiktaş orta sahasının payı nedir?
Beşiktaş
orta sahasında iki haftadır kullandığı Oğuzhan Özyakup pas anlamında ve topla ilişkiler anlamında bana göre önemli bir katkı sağlıyor. Orta sahayı pasla geçişte gerçekten bir fark yarattı Oğuzhan. Bence iki maçtır orta sahadaki en önemli fark bu. Beşiktaş orta sahayı kullanma anlamında Oğuzhan'la daha farklı hale geldi. Umarım bu sezonda süreklilik kazanır.
Özellikle Fernandes ile uyumu ve Fernandes'in de pas alış verişinde Oğuzhan gibi bir partnerle oynaması ilerleyen dönemde onu daha da etkili kılacaktır. Belki bu maçta tek başına çok etkili bir Fernandes izlemedik ama Oğuzhan'la beraber pas alışverişinde ve hücum organizasyonunda daha önemli işlere imza atacaklardır.
Kasımpaşa'nın iyi başladığı ligde bu kadrosuyla düşüşe geçmesini neye bağlıyorsunuz?
Kasımpaşa
açısından ise iyi sonuçlarla başlayan ligin özellikle oyun anlamında bu kadar geriye düşmesi yönetimin teknik direktör değişimi ve özellikle Şota seçimi gerçekten bir soru işareti. Bundan sonra Kasımpaşa'nın düşüşe geçen bir grafik çizeceğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA