Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

İlk beş maç çok önemli

Schuster ikinci yarıda neyi değiştirmeli? Schuster bir kere yeni transferlerle, sakatların da düzeleceğini varsayarsak ikinci yarıda gerçekten geniş ve zengin bir kadroya sahip olacak. Bence Schuster'in oturtmak istediği düzen için belli bir süreç geçti. Yeni transferlerle oynamak istediği oyunu çok daha rahat ortaya koyabilir.
Savunma hattını kaleci dahil beş Türk'le kurmak riskli değil mi? 'Türk oyuncular savunma yapamaz ya da Türk oyuncular yeterli değildir' diye yaklaşılması bence çok yanlış. Altı yabancı olmasına rağmen beş tane de Türk oyuncu oynayacak. İyi performans gösterirlerse yabancıların da önüne geçebilirler. Önemli olan iyi oyuncularla oynamaktır. Türk ya da yabancı olması önemli değil.
Beşiktaş'ın olası kadrosunu düşündüğümüzde, hücum hattındaki isimlerle yabancı hakkını dolduracak gibi görünüyor. Burada Hilbert'in nasıl kullanılacağı önemli hale geliyor. İkinci yarıda düzelecek bir Ekrem, sağ tarafta iyi bir alternatif yaratabilir. Zaten ilk yarıda savunmanın genelde İbrahim Toraman, Ersan, İbrahim Üzülmez veya İsmail'den oluştuğunu düşünürsek bir tek sağ bekte problem oluşabilir.
Fernandes transferi Beşiktaş için lüks mü; yoksa Schuster Aurelio'yu sildi mi? Ben Aurelio'yu sildiğini düşünmüyorum. Gerek Avrupa, gerek Süper Lig gerekse Türkiye Kupası'nda her ikisini de kullanabilir. Schuster; Ernst, Fernandes, Aurelio üçlüsünden dönüşümlü olarak faydalanacaktır.
Sezonun ilk yarısında çok iyi performans gösteren Hilbert bu kadroda yer bulabilir mi? Buradaki asıl soru Schuster, Hilbert'li bir savunmayı mı tercih edecek yoksa yabancıları uçta kullanmayı mı? Bu da zaman zaman değişiklik gösterecektir. Ama yine de Hilbert'in kullanılamaması, Beşiktaş için zaman zaman handikap oluşturabilir.

HUGO ALMEİDA BELİRLEYİCİ OLUR
Hugo Almeida, Bobo'dan vazgeçmek için yeterli bir santrfor mu? Zaten Bobo şu anda yaşadığı sakatlık nedeniyle ikinci plana atılmış durumda. Hugo Almeida'nın performansı ve Beşiktaş'a nasıl katkı sağlayacağı, siyah- beyazlılar için gerçekten çok önemli ve başarıda belirleyici bir unsur olacak.
Simao, Guti, Quaresma üçlüsü Beşiktaş'ın en büyük kozu mu olur yoksa yumuşak karnı mı? Baktığınız zaman kağıt üstünde çok önemli isimlerden kurulu bir üçlü. Tabii ki takım olmak kavramını ve performanslarını ikinci yarıda göreceğiz. Ama Simao transferinin sezon başında yapılan Guti ve Quaresma'dan farkı, iki senedir oynayan ve devamlılığı olan bir oyuncu olarak gelmesi. Bu bir avantaj. Ben Beşiktaş'ın yumuşak karnı değil, yaratıcı üç önemli silahı olarak görüyorum. Bir de Almeida'yı bunların önüne koyduğunuzda, isim olarak belki de Beşiktaş'ta bugüne kadar oluşmamış bir forvet zenginliği görüyoruz. Beşiktaş ligin ikinci yarısında şampiyonluk hedefini sıcak tutmak istiyorsa, ikinci yarının ilk beş maçını kayıpsız geçmesi gerek. Siyah-beyazlılar böyle bir performans sergilerse, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısı şampiyonluk yarışında entresan olaylara sahne olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA