Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kopya çekmek

Herhalde dün akşam ikinci yarıdaki oyunu gördüğünde Carvalhal'a 'Maç tekrar oynanacak' deseler hemen ikinci yarıdaki kadroyla başlardı mücadeleye. Doğru oyun buydu dün akşam Beşiktaş için...Esasında elinde kopya çekeceği çok iyi bir maç vardı Carvalhal'ın... Hiç pozisyon vermediği ve iki de gol bulduğu,bir önceki turdaki Braga deplasmanı...
Carvalhal'ın seçtiği ilk 11'in oyun anlayışı ise "Ben de kontrolu ele alır, oynar ve yenerim" şeklindeydi. Ama bu seviyedeki maçlarda mantıktan uzaklaşmadan taktiğinizi belirlemeli, kadronuzu seçmelisiniz. Futbolda zaman zaman macera da var tabii..Veli'nin mecburen görev yaptığı solbekteki performansından sonra bir futbolcu için doğru mevki seçiminin ne kadar önemli olduğunu gördük bir kez daha. İlk yarı sol bekte büyük zaafiyet içinde oynayan aynı Veli, ikinci yarı takımın doğru biçim almasına da mücadelesi ile önemli katkı sağladı.

QUARESMA VE SORUMLULUK
Gelelim Quaresma'ya...Bir futbolcu için oyun karakteri çok önemli olabiliyor bazen...Futbola bakışınızla takım birlikteliğini de sekteye uğratıyorsunuz... Evet kötü oynayabilirsiniz, formsuz olabilirsiniz ama sahada mutlaka üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirmek zorundasınızYoksa takımınıza zararınız çok büyük oluyor...Tıpkı dün geceki gibi.. Beşiktaş'ın oyununda en olumlu şey, daha 36. dakikada 3-0 geri düşmesine rağmen dengeyi kurup, ikinci yarı hiç pozisyon vermeden gol bulması ve fazlasını da kaçırmasıydı. Bundaki en önemli etken de bir oyuncu değişikliği ile takımın dizilişinin değişmesiydi. Özellikle ikinci yarıda giren İsmail'in takıma verdiği enerji ile Fernandes ve Simao'nun da 2.yarıda bir vites yükselterek oynamaları önemliydi. Herşeye rağmen Simao'nun golüyle tur ümidi İstanbul'a taşınmıştır. Carvalhal'ın macera arayabileceği maç dün geceki değil İstanbul'daki rövanşta oynanabilir.
.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA