Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Keita'yı kullanmak

Sakatlar iyileşince eli güçlenen ve geniş kadroya yeniden kavuşan Rijkaard'ın, Dinamo Bükreş önünde yaptığı rotasyon "Herkes takımın bir parçasıdır. Yıldız oyuncu olup olmaması önemli değil" söyleminin göstergesiydi. Rijkaard'ın Arda ve Baros'u kulübede oturtması, Gökhan Zan'ı kadroya almaması Fenerbahçe maçını düşünmesinin yanında takıma "Ayrım yok. Hepinize güveniyorum"mesajıydı. Ve Hollandalı hoca bu rotasyonu bir Avrupa maçında yaptı. Galatasaray'ın Dinamo'yu bol pozisyon ürettiği maçta farklı yenmesi sezon başındaki bol gollü maçlara geri döndüğünün işaretiydi. Galatasaray ilk golü buluncaya kadar, ilk yarım saatte Dinamo'nun alan savunmasına dayalı agresif futbolu karşısında uyumlu ve dengeli değildi. Ayhan-Sarp ikilisi göbekten topları isabetli pasa dönüştürme konusunda cılız kaldı. Kewell topla attığı deparlarla takımı sürekli soldan ateşlemeye çalıştı. Kilidi açan da Avustralyalı idi.
Trabzon maçının yıldızı Keita, Dinamo maçını da koparan adam oldu. Keita, aynı dili konuşan, aynı dinden, aynı kıtadan olan Nonda ile mükemmel uyum sağlıyor. Keita kanatta orta yapmaya hazırlandığında hemen Nonda'ya kilitleniyor. İki noktaya dikkat:
1- Keita sprinter ve patlama gücü yüksek bir kanat oyuncusu. Nonda'ya attırdığı golde Sabri'nin mükemmel pasında topla geniş alanda buluştu, sıfıra çabuk inip rakip savunmanın yerleşmesine izin vermeden gollük ortasını yaptı. Galatataray, Keita'yı rakip savunmanın arkasına çok az kaçırıyor. Özellikle Sabri bu görevi üstlenip, hücuma çıkarken içeri kat edip Keita'nın önüne topu atarsa Galatasaray çok pozisyon bulur.
2-
Ayhan-Sarp ikilisi hücuma çıkmayı çok seviyor ama göbek boşalınca defans rakip forvetlerle fazla sıcak temas yaşıyor. Sarp veya Ayhan'ın aynı anda ileri çıkması büyük hata. Fenerbahçe maçında böyle oynarlarsa göbekten çok pozisyon verirler. Biri mutlaka savunmanın önünde kalmalı. Fenerbahçe'de bu işi Emre-Christian ikilisi mükemmel yapıyor. Emre özgür oynuyor, Christian yerini hiç kaybetmiyor.
Not: Teknik direktör Rijkaard'ı kutluyorum. Rotasyonu mükemmel uyguladı. Galatasaray skor avantajını ele geçirdikten sonra, Keita, Ayhan ve Sabri'yi daha fazla yorulmamaları için doğru zamanlarda çıkardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA