Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Takviyeler olumlu

Galatasaray devre arasını nasıl geçirdi? İkinci yarıya hazır mı?
G.Saray'ın Antalya kampının olumlu geçtiğinin belgesi Ordu ve Denizli Belediye maçlarında ortaya konan performanstı. Sezon başı Almanya'daki çalışmaları gözlemlemiştim. Rijkaard ve ekibi futbolculara hep keyif veren antrenmanlar yaptırdılar. Eğlendirirken yordular. Tüm antrenmanlar tam sahada yapıldı. Her antrenmandaki çalışma şekli çok farklıydı. Antalya'daki çalışma fotoğrafına baktığımızda futbolcuların keyifli olduklarını gördüm. Hatta futbolcular antrenman bitmesine rağmen teknik heyete "Kalalım. Çalışmaya devam edelim" diye talepte bulundular. Skibbe döneminde Antalya'da "Yağ satarım, bal satarım" oynayanlar yaşananlardan ders almışlar ki; bu kez devre arasında işi çok ciddi tuttular. İki kupa maçında da G.Saray'ın oyunu pek göz okşamadı ama fizik gücü, mücadalesi, oyun disiplini ve yardımlaşması üst düzeydeydi. İkinci yarıda çok koşan, pres yapan, mücadeleden kopmayacak bir G.Saray izleyeceğiz.

İki yeni transferi nasıl buluyorsunuz?
Lucas Neill tam isabet. Premier League deneyimiyle, disipliniyle savunmadaki dağınıklığı toparlar. Neill sayesinde Servet'in de defoları azalacak. Servet, dirençli bir Song ile oynadığında ne kadar verimliydi. Servet, Gökhan ve Emre Güngör görüntü olarak belki rakibe korku salıyorlar ama oyun anlayışı olarak kırılgan yapıları var. Darbeli forvetlere karşı dağılabiliyorlar. Kazım'ın F.Bahçe-G.Saray maçında Servet'e ve Gökhan'a tek başına yapmış olduğu pres ve sağladığı üstünlük ortada. Lucas kırılgan değil, kıran bir defans oyuncusu. Zaten bu yapıya sahip olmasa İngiltere'de barınamazdı. Hava toplarında zamanlaması, topu oyuna sokuşu, topla defanstan çıkışları çok etkili. Galatasaray'ın kazanacağı kornerlerde kafa üstünlüğü de ortaya çıkacak. Jo, duygusal bir futbolcu. Takım arkadaşlarının yaratacağı sinerji ve taraftarın sevgisiyle İngiltere'de bulamadığı mutluluğu Türkiye'de yakalayacaktır. Fizikli ve sol ayağını da kullanabilen bir golcü. Yani tek cepheli değil. Tek vuruşları da iyi. Baros'un yokluğunda kenardan yapılacak ortalarda G.Saray'ın gol silahı olacaktır.

Galatasaray'a daha transfer gerekli mi?
Galatasaray Premier League'den iki önemli transfer yaptı. Bence hala orta sahada oyunun iki yönünü de oynayabilecek bir futbolcuya ihtiyaç var. Bu işi Ayhan yapabilir ama eski istikrarı yok. Barış, Mehmet Topal ve Sarp yüreklerini koyarak oynuyorlar, rakiple boğuşuyorlar, topla adam arasına iyi giriyorlar. Ama teknik becerileri, ayağındaki topu final paslarına dönüştürme kapasiteleri kısıtlı. Ben olsam, Dos Santos'la değil, bu zaafiyeti giderebilecek bir futbolcu ile ilgilenir, transferini yapmaya çalışırdım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA