Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Devlet adamı

Galatasaray camiasının, Türk sporunun ve Canaydın ailesinin başı sağ olsun! Böyle değerli insanların kayıplarından sonra bir yazı kaleme almak ve duygularımızı aktarabilmek çok zor. Özhan Canaydın ile 6 yıllık Galatasaray Başkanlığı döneminde yaşadıklarım bir gazeteci ilişkisinden çok, ağabey-kardeş yakınlığıydı. Belki de sözcüklerle tarif edilemeyecek kadar mükemmel bir Galatasaraylı idi. Yaşamı boyunca iş hayatı da aile hayatı da çok sevdiği Galatasaray'ın önüne asla geçemedi.
Özhan Başkan'ın hayatında üç aşkı vardı: 1-Galatasaray Lisesi, 2-Galatasaray Kulübü, 3-Ailesi. Bu üç aşka ömür boyu hep sadık kaldı. O, Türk Sporu'nun "devlet adamı" idi. Siyasette ve sporda milletvekili veya yönetici olmak mümkündür. Ama devlet adamlığının ağırlığını taşıyabilmek özel bir karakter ister. Canaydın bu karaktere fazlasıyla sahip bir insandı. Fairplay ruhu hem iş hem aile hayatında, hem de Galatasaray Başkanlığı'nda önde yürüdü. Bu uğurda eleştirildi; canı çok yandı; hakarete uğradı ama o tüm Türkiye'ye örnek olan davranış biçiminden asla vazgeçmedi. Hem de çok sevdiği Galatasarayı'nın tribünlerinden tepkiler almasına rağmen...
Galatasaray'da belki sadece 6 yıl başkanlık yaptı ama iş hayatına adım attığı genç yaşlarından itibaren tüm Galatasaray Liseliler'in manevi ağabeyi oldu. Yardıma ihtiyacı olan herkese elini uzatmaktan kaçınmadı. Bursa'da iş adamları arasında yaşanan birçok sorunda ağabey olarak devreye girip hakemlik ve arabuluculuk yaptı. Hiç unutmuyorum; 2002'de Galatasaray Başkanı seçildikten sonra kendisini ilk kutlayan kızının oğlu Ali Talat idi. Liseden ayrılırken "Başkan Dede" "Torun Ali Talat"a hala kulaklarında çınlayan şu sözleri söylüyordu: "Bu, çok büyük bir okul. İnşallah sen de kazanır, benim gibi burada okursun."
Özhan Canaydın'ın torununa aktardığı sözler Galatasaray Lisesi'ne olan aşkının ifadesiydi. Oğlu Murat Canaydın Galatasaray Lisesi'nden mezun olmuştu. Ama Özhan Canaydın öyle hakkaniyetliydi ki; Ali Talat'ı Galatasaray Lisesi'ne kontenjanını kullanarak sokmadı. İstese, bunu yapacak gücü de vardı.
Dilerim; takımı Fenerbahçe maçında 6-0 kaybederken Özhan Başkan'ın sergilediği fair- play ruhu 28 Mart Pazar günkü Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde canlanır.
Türk sporundan, Galatasaray camiasından ve Galatasaray tarihinden devlet adamı kimliğinde bir başkan geçti. Nur içinde yat Özhan Başkan! Mekanın sarı-kırmızı çiçeklerle dolu cennet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA