Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kayıp aranıyor

Federasyon, Guus Hiddink'i Milli Takım'ın başına herhalde keyfine göre hareket etmesi için getirmedi. Hiddink, takımın teknik direktörü mü, teknik danışmanı mı bir karar vermeli. Uzaktan kumandayla Milli Takım Teknik Direktörlüğü olmaz.
65 yaşındaki Hiddink, lig başlamadan önce Romanya ile oynadığımız hazırlık maçı sırasında Türkiye'ye geldi; sonra buhar oldu, ortadan kayboldu. G.Saray'ın Karpaty Lviv ile oynadığı maçta Ali Sami Yen Stadı'nda Holger Osieck vardı. Alman hoca Avustralya Milli Takımı'nın başına geçmişti. Kewell ve Neill'ın son durumlarını görmek için İstanbul'daydı. Ama Hiddink Avrupa Kupası maçlarında ortalıkta görünmedi. Milli Takım açıklanmadan önceki son lig haftasında Trabzon-F.Bahçe, G.Saray- Bursa ve Beşiktaş-İst.Belediye maçları vardı. Geçen sezonu ilk 6'da bitirmiş takımlar birbirleriyle oynuyor. Hiddink, Türkiye'nin en iyi takımlarını, en iyi futbolcularını birbirlerine karşı izleme fırsatını kullanmadı. Üstelik bu maçlar ayrı günlerde oynandı. Cuma kadro açıklandı; kendisi Pazar günkü seyircisiz Fenerbahçe- Manisa maçına lütfedip geldi.
Bu vurdumduymazlığı Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş veya Ersun Yanal Milli Takım hocası olarak yapsalar medya ne tepki verirdi? Herhalde idam sehpaları kurulurdu. Asıp kesmekten yana değilim, ama gerçekle de yüzleşelim. Kendi insanımızı yere çakmak için fırsat kollarken, yarı emekli bir tavırla Milli Takım'ın başında görev yapan Hiddink'e çuvaldızı olmasa da iğneyi batıralım.
İngiltere'nin hocası Capello Hiddink ile aynı yaşta. Haftasonunu Premier Lig maçlarını izlemeye ayırıyor. Stattan stada koşuyor, mesafeye göre gerektiğinde helikopter bile kullanıyor. Çünkü mesleğine saygılı. Bir Türk vatandaşı olarak Milli Takımımız'ı çalıştıran Hiddink'ten de aynı hassasiyeti bekliyorum. Belki o zaman takımlarında haftalardır oynamayan isimleri formda meslektaşlarının önünde kadroya doldurmaz. Bugün Hiddink'in çağırdığı kadroda Fatih Terim'in kadrosundan bir fark, yenilik göremiyorum.

TAKIMLARIMIZDAN KOPUK
Hiddink, Hollanda Gazetesi De Telegraaf'taki son yazısında Bursaspor'u övüp "23 kişilik kadromuza şampiyon takımdan da üç futbolcu aldık" ifadesini kullanmış. Oysa kadro 25 kişi ve içinde sadece iki Bursalı var. Üstelik, sakat Sabri, Fenerbahçe'de kadrodışı Kazım Milli Takım'da, formda Ali Tandoğan ve Volkan Şen yok. Hiddink, lig maçlarını izlese inanıyorum ki bu tercihleri yapmazdı.
Ligde üçte üç yapan tek takım Bursaspor'u bu sezon da sırtlayan isimlerin başında gelen Volkan'ı almamak Hiddink'in Türk takımlarından ne kadar kopuk olduğunun göstergesidir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA