Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kimi cezalandırdı?

İyi bir lider başkalarının gördüğünden daha fazlasını gören, başkalarının gördüğünden daha uzağını gören ve başkalarından daha önce gören kişidir. Rijkaard geçen yıldan bu yana Galatasaray'ı çalıştırıyor. Bir yıl oyuncuları tanımak ve onların neler yapabileceklerini öğrenmek adına uzun bir süre değil mi? Hele hele Rijkaard gibi kariyeri yüksek bir hoca oyun felsefesini, "Biz geride oyunu kabul edemeyiz. Önde oynamamız gerekir" diye açıklamışsa ve oyuncuları tanıyorsa ilk yarıdaki kadroyu çıkarmamalıydı.
Neden mi? Kewell, Elano, Baros ve Misimoviç isim olarak kağıt üzerinde apoletli ama oyun anlayışı olarak savunmaya yardıma gelmeyen oyuncular. Rijkaard'ın bu tercihi ilk yarı hem Galatasaray'ın etkisiz kalmasına yol açtı hem de Gaziantep orta alandan etkili geldi. Ayhan-Sarp ikilisi rakibi karşılamada aşırı zorlandı. Galatasaray'ın önde yapamadığı baskıyı konuk ekip yapınca özellikle Servet geriden kullandığı her uzun topu rakibe attı.
Futbolda topla dripling yapan oyuncular çok önemlidir. Arda, Pino, Aydın gibi topla rakip sahaya hızlı geçebilen ve takıma hücumda derinlik kazandıran oyuncular. Ancak Elano'nun zekası ve top tekniği yüksek olmasına rağmen mücadele gücü düşük, deparı ve temposu yok. Ali Turan da top kullanma özürlü olunca Galatasaray ilk yarı sağ kanadı hiç kullanamadı ve sürekli Kewell'ın kanadından bindirmeye çalıştı.

AYDIN'DAN ÖNCE PİNO GİRER
Rijkaard devrede Ali Turan-Elano ikilisini çıkartıp, sağ kanadı Sabri-Aydın ikilisiyle tamir edince Galatasaray anında hücumda etkili olmaya başladı. İki kanat da çalışınca Gaziantep savunmasının dengesi ve rahatı bozuldu. Eğer elinde Sabri varsa oynar. Ancak hoca olarak önce "Milli Takım'da oynadı" diye Sabri'ye disiplin gösterisi yaparsan bedelini takım çeker. Sabri hem tribünlere hava getirdi hem de Galatasaray'a hücumda hız kazandırdı. Rijkaard'ın yerinde olsam, oyuna önce Aydın'ı değil Pino'yu alırım. Pino kopup giden ve tutulması zor bir oyuncu. Pino'nun karşısında oynayan bek asla ileri çıkamaz. Galatasaray kazanırken şanslıydı ve üç puana Emre Güngör yaptığı istem dışı penaltıyla yardım etti.
Not: İnsua çalışkan ama daha hızlı olmalı. Takım Misimoviç ile oynamayı öğrenmeli. Bosnalı yıldız, Arda gelince top alma ve kullanma konusunda rahatlayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA