Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kupa bile hayal

Ali Sami Yen'deki son derbide taraftarlar Eski Açık'ta "46 yıl tarih yazdık burada. Şimdi sıra Türk Telekom Arena'da" yazan dev bir pankart açtı. Bu pankart geçmişe duyulan özlem ile geleceğe açılan umut penceresini birleştiriyor. Galatasaray taraftarının Türk Telekom Arena beklentileri "Umut fakirin ekmeğidir" sözüne benziyor. Beşiktaş yenilgisi kupa hariç tüm hedeflerin bittiğini gösterir. Mevcut kadro kupayı bile kazanacak güce, kaliteye, beceriye sahip değildir. Çünkü bu Galatasaray takımından ne köy olur ne de kasaba.
Üstün oynamak, topa maç boyu hakim olmak, rakibini sahasına hapsetmek ve bol pozisyon bulmak maç kazandırmıyor. Eğer becerili, yetenekli, zeki ve yaratıcı oyunculara sahipsen maç kazanırsın. Galatasaray sıradan, kalitesi düşük ve sorumluluk duygusu olmayan oyunculara sahip olduğu için "kısır" kalıyor. Futbolcular suçlu ama suçun büyüğü bu kadroyu kuran yönetimindir.
Yönetim protestoları kulak arkası edip göreve devam etmekte hala ısrarlıysa önündeki tek seçenek yeniden adam gibi bir kadro kurmaktır.
Bu da büyük maliyet gerektirir.

HAGİ'NİN YETERLİLİĞİ TARTIŞILIR
Özellikle Baros-Neill dışındaki yabancılarla yollar ayrılmalıdır. Galatasaray'ın başarıya aç, hedefi olan oyunculara ihtiyacı vardır.
Burada en önemli soru şu: Yaşanacak değişim Hagi ile mi yapılmalıdır? Taraftarda Hagi'nin kredisi büyük. Ama tüm maçlarda ve Beşiktaş sınavında yaptığı yanlış hamlelere bakınca yeterliliği tartışılır. Adnan Polat kamuoyundaki "Hoca değiştirme kredisi kalmadı" saplantısı içinde olmamalıdır.
Dünya futbolunda başarılı olmuş hocaların en büyük özelliği takıntılarının olmamasıdır.
Disiplin göstergesi futbolculara bağırmak ve kadro dışı bırakmak değil "Yıldızlarla nasıl geçinilir" felsefesini başarıyla ortaya koymaktır. Hagi çalışkan ama Galatasaray'ı ayağa kaldıracak çizgide bir hoca değil.
Not:
Kazanan haklıdır. Beşiktaş'ı galibiyetinden dolayı kutluyorum. Ancak Schuster'e sormak isterim, Beşiktaş'ın, Galatasaray'a oynadığı futbolun 1960'lı yıllardan ne farkı var. Bekleyen, yaslanan tıpkı Konya gibi kontratağa çıkan bir Beşiktaş izledik.
Demek ki 1960 model futbolla da kazanılıyormuş.
Futbolda iyi oynayana değil, kazanana puan veriyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA