Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Şifre Melo, parola Emre

Melo'nun Galatasaray'ın kaliteli futbolunun şifresi olduğu Belediye maçında belgelendi. Dengeli, güçlü, birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu Belediye, sorumsuzca davranan Webo'nun kırmızısına kadar G.Saray'a ilk yarı pozisyon vermedi. Holmen enerjisi ve çalışkanlığıyla G.Saray'ın orta alanda etkinlik kurmasına izin vermedi.
G.Saray, Melo'nun yokluğunda Webo'yu "Konratak silahı" olarak bırakan ve mükemmel alan savunması yapan Belediye'ye karşı Engin-Selçuk ikilisiyle hücum üretmekte zorlandı. Kazım'ın içeri kaçarak oynamaya çalışması Eboue'nin de hücuma katılmasını engelledi. Eboue, Kazım yüzünden ilk yarı "Aman yerimi kaybetmeyeyim" tedbiri içinde oynadı. Selçuk defansın önünde top almaya çalıştı. Engin, Galatasaray'ı hücuma dikine orta alandan topla yaptığı koşularla taşımaya çalıştı. İdman eksiği Elmander'in, fiziksel yetersizliği Baros'un verimini düşürdüğü gibi G.Saray'ı hücumda kısır bıraktı.

ARA EMRE'YE YARAMIŞ
10 kişi kaldıktan sonra oyun stratejisini katı savunma ve zaman çalma üzerine kuran Belediye'nin maçı berabere bitirme planlarını gecenin yıldızı Emre Çolak'ın ikinci golü bozdu. Galatasaray, skor avantajı ile birlikte oyunun kontrolünü de eline geçirdi. Engin sahanın her yerine koşular yaparken, hem top çaldı hem de kanatlara ve araya mükemmel ara pasları bıraktı. Sıkışan oyunu gerektiğinde ters kanada taşıdı. Engin'in kabına sığamayan enerjik oyunu Selçuk'un hücumları organize etmesini sağladı. Eboue-Balta ikilisi kabuklarından çıkıp etkili kanat bindirmeleri yaptı.
Verilen aranın Emre Çolak'a yaradığını gözlemledim. Hem güçlenmiş hem de sorumluluk almaya başlamış. Güçlü olmasa zaten attığı iki golde topa öyle sert vuramaz. Emre, G.Saray'ın oyun zekasını ve top kullanma kalitesini arttırdı. Melo olmayınca Ujfalusi-Semih ikilisi rakiplerle fazla sıcak temas yaşadı. Melo sadece hücuma ve savunmaya yardım etmiyor yerleşim planı konusunda arkadaşlarını da uyarıp organize ediyor.
Not: Kazım tüm sezon bu formuyla ve dağınık haliyle Galatasaray'ın kanat oyuncusu olamaz.
Kaçırdığı gol tamamen laubalilikti. Fatih Hoca buraya transferi mutlaka düşünmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA