Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İstanbul kazandı!..

İSTANBUL'UN yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın göreve başladı. Başarı dileklerimizle.. İzmirli kimle konuştuysam, İstanbul'un çok iyi bir müdür kazandığını söyledi. En başta da ağabeyim Öcal ve yıllarca Yeni Asır'ı yöneten Osman Gencer..
Benim ara ara gidişlerimde şahit olduklarım da var.. Geceleri Alsancak'ın ara sokaklarında dolaşmaya korkar olmuştuk. Oysa gece kulüpleri, eğlence yerleri, barlar o yöredeydi ama travesti fahişeler nerdeyse üzerimize saldırırlardı. Şimdi Alsancak tertemiz.. Duyduk ki, Çapkın'dan sonra İstanbul'a taşınmışlar.. Şimdi geri mi dönerler acaba?. Zor.. Orda da Ercüment Yılmaz gibi müthiş bir müdür olacak, yeni dönemde..
Ağabeyim "Çapkın'ın baş edemediği tek konu İzmir'in trafiği oldu" dedi.. Dileriz İstanbul'da onu da başarır.
Şimdi sizlere, Öcal Uluç'un İzmir Gözlem gazetesinde yayınlanan "İstanbul kazandı" başlıklı yazısını aynen sunuyorum.

***
İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Emniyet Müdürü oldu; İzmir kaybetti, İstanbul kazandı!..
"Müthiş bir polis, iyi bir yönetici, az konuşan, öz konuşan, çalışkan ve çalıştıran, çok disiplinli" bir emniyet müdürünün İstanbul'da olduğunu, çok kısa zamanda anlayacak İstanbullular!..
Eğer, İstanbul Emniyeti'nde yan gelip yatmaya alışmışlar varsa, bilsinler ki, çok kısa zamanda uyandırılacak ve de gece-gündüz çalışmaya alıştırılacaklar!..
Çapkın, sistemini oturtmak ve işletmek için, hatta İstanbul Emniyeti'ni hallaç pamuğu gibi atabilir!..
İzmir'de kapkaçı, gaspı kısa sürede sonlandıran bir müdürdür, İstanbul'a gelen!..
Hoşgörüsüne dayanarak bir de "tatlı" anekdot anlatayım: İzmir'e tayini çıktığında, bir İzmir gazetesi "Çapkın İzmir'de" diye başlık atmış habere, sonra demişler ki; "Bu başlık yanlış anlaşılabilir, başka manalara çekilebilir" ve değiştirmişler!..
O günlerde zamanın İzmir Valisi ile bir sohbette, bu başlık değiştirme olayını anlatınca, Vali demişti ki:
"Değiştirmeselerdi de olurdu!.."
Çapkın'a İstanbul'daki görevinde başarılar dilerim; Allah yardımcısı olsun!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA