Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki konser!..

Yazın güzelliği konserler.. Hele benim gibi müziğin, müzik gibi müziğin her türlüsünden hoşlanıyor, Aşık Veysel'le Placido Domingo'yu ayni zevkle dinleyebiliyorsanız..
Enka'nın o şirin İstinye tesislerinde "Bir Tatlı Huzur" harika bir alaturka gecesiydi.. Mustafa Sağyaşar, Serap Mutlu Akbulut, Zekai Tunca, Ayşe Taş ve Uğur Çınar'la, artık unutulmaya başlayan alaturkanın lezzetini yudum yudum içtik.. Resmen sarhoştuk gece yarısına doğru evimize dönerken..
Abbas Ağa Parkında, Beşiktaş Belediyesi, Faruk Şüyun'un düzenlediği "Ustalara Saygı" gecesinin konukları benim çocuklardı.. Modern Folk Üçlüsü.. Ahmet, Doğan, Selami.. Ve de onlarla ilgili anılarını nakleden dostları.. Kimler kimler.. Yapı Kredi Bankası Genel Müdürüyken, benim gidemediğim bir konseri benim yerime sunan Burhan Karaçam.. O zamanki yardımcısı Özalp Birol.. Büyük sanatçı Can Gürzap.. Belgesel üstadı Fatih Orbay.. 40 yıl önce yanımızda olan usta gazeteci Arda Uskan..
Kuruluşta büyük katkısı olan Esin Afşar.. Yıllarca onlarla çalan Rudy.. Müzik yazarı Naim Dilmener.. Selami'nin kardeşi Suavi.. Kadife sesli Coşkun Demir..
Nasıl ama nasıl güzel bir geceydi.. Ve de Nebil'in hazırladığı 40 yılın kısa öyküsü.. ..
Ve de her defasında dinlerken gözlerime yaş dolduran unutulmaz, ölümsüz Kerim Afşar'ın sesinden, Atatürk'ün 1934 Meclis açış nutkunda, adeta Modern Folk Üçlüsü'ne verdiği talimat..
"Efendiler.. Güzel sanatların hepsinde ulus gençliğinin ne türlü ilerletilmesini istediğinizi bilirim. Bu, yapılmaktadır. Ancak, bunda en çabuk, en önde götürülmesi gerekli olan Türk Musikisi'dir. Bir ulusun yeni değişikliğinde ölçü musikide değişikliği kavrayabilmesidir. Bugün dinletilmek istenen musiki yüz ağartacak değerde olmaktan uzaktır; bunu açıkça bilmeliyiz. Ulusal ince düşünceleri duyguları düşünceleri anlatan yüksek değişleri, söyleyişleri toplamak, onları bir gün önce genel son musiki kurallarına göre işlemek gerekir. Ancak bu düzeyde Türk Ulusal Musikisi yükselebilir, evrensel musikide yerini alabilir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA