Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mesele "Çiş" değil!..

"Bir elinde sigara, bir elinde şişe;
Erkeklik bu mu kızım?
Erkeksen ayakta işe"

BU şiirin yazarı Bursa Valisiydi.. İhsan Sabri Çağlayangil.. Şimdi, sağ olsaydı Ordu Valisi Ali Kaban'ı sorgulardı herhalde, "Sen nasıl erkeksin" diye..
Sayın valimiz, günlerdir tartışılıyor biliyorsunuz.. Sağlığa ve dine aykırıdır diye, pisuvarları yasaklatmış.. Oturarak yapacakmışız.. Yalnız bir şey karanlıkta.. Hangisine oturacağız..
Alaturka mı, alafranga helaya mı?..
Hatırlarsınız.. AKP iktidarıyla beraber, havaalanları CIP ve VIP salonları dahil, alaturka helalar da yapılmaya başlanmıştı. İtikadı, alışkanlığı öyle olanlar için..
Peki, o zaman ayakta yapmak isteyenlere saygı niye yok?.. Onlar niye adam yerine konmuyor.. Kaldı ki, ayakta yapmak isteyen, pisuvar yok diye ayakta yapmayacak mı?.. Yapacak.. Milletin oturduğu, tuttuğu yere saça, bulaştıra yapacak.. O zaman daha mı temiz, daha mı sağlıklı olacak?.
Benim asıl sorum, İçişleri Bakanı'na.. Şu ana kadar sesini çıkarmayan bakan Beşir Atalay, Ordu Valisi Ali Kaban ve eylemi konusunda ne düşünüyor?..
Bu sorunun yanıtı çok ama çok önemlidir Sayın Bakan.. Susarak geçiştirilemeyecek kadar önemli..
Bu bir tatsız tesadüf müdür, yoksa ufak ufak, Cumhuriyet'in şeklini değiştirme teşebbüslerinin bir parçası mı?.. Anlamak istiyoruz, Sayın Atalay!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA