Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türk Hava Yolları!..

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ortak konuşup, Erman Yerdelen'i güya yalanlamışlar..
Yeşilköy Atatürk Hava Limanı'ndaki yoğunluk bahane edilerek Türk Hava Yollarlı yolcularına adeta işkence edilmesinin üzerinde durmuş, "Devlet Hava Meydanları, bu ülkenin bayrağını taşıyan THY'ye öncelik tanımalı" demiştim..
Açıklama yaptılar.. Uluslararası kurallara göre öyle şey olmazmış..
Daha önce THY Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Erman Yerdelen, bana hak veren açıklamalar yaptı..
DHMİ'nin destek değil, hatta köstek olduğunu söyledi. Sebeplerini açıkladı. Çözümler önerdi. İtiraz Erman'a..
Etmesinler.. Çünkü Yerdelen doğru konuşuyor. Gerçek bu..
Yıllar önce Cüneyt Ağabeyle (Koryürek) çalışırken Lufthansa'nın Halkla İlişkilerini yapardık. Sık sık Almanya'ya gider gelirdim.
Hemen her defasında pilotlar cockpite davet ederlerdi.
Sohbet ederdik.. İstanbul'a yaklaştığımızda havada beklediğimizi hatırlamıyorum..
Bir defasında sordum da..
"Bizim şirket işini bilir. Bizim uçaklar bekletilmez" dedi..
O zaman pilot kabinine girmek yasak değildi. Bir defasında THY ile uçuyordum..
İnme saatimizde aşağı baktım. Çanakkale Boğazı'nın üzerindeyiz.. Uçağı kaçırıyorlar sandım.. Ama ortada bir panik havası yok.. Hostesle konuşup, pilotun yanına gittim..
"Ah Hıncal Bey ah" dedi.. "Bu devletin kule memurları, bu devletin bayrağını taşıyan uçağı sanki inadına dolaştırıyorlar.. En son bizi indirirler yoğunluk olunca.. Gene 'Gez de gel' dediler.. Biz de dolaşıyoruz işte.."
Yani..
Ben birinci elden biliyorum.. Erman daha da iyi biliyor..
Yalanlamayın. Kulak verin, dinleyin.. Sorunu ancak o zaman çözersiniz.. Yoksa biz daha çok, saatlerce uçağın içinde beklemeye, pist başında sürünmeye, inme yerine, Ege ve Karadeniz üzerinde tur atmaya devam ederiz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA