Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sarıgül!..

Türkiye Değişim Hareketi, ilk adımını pazar günü attı. Gitmedim.. Gidenlerden dinledim.. İçerde, dışarda 30 bine yakın insan varmış..
Mustafa Sarıgül "Muhalefet değil, iktidar partisi kuruyoruz" sloganı ile yola çıkıyor. Türkiye'nin tam da buna ihtiyacı var..
Bir demokrasinin, gerçek demokrasi olması, sandığa iktidar alternatifleriyle gidilmesiyle mümkündür.. Bugün mevcut partiler içinde AKP ile iktidar yarışı yapmaya aday bir tane bile yok..
Bu da AKP'yi yönetenleri doğal olarak pervasız hale getiriyor..
Türkiye, karizmatik liderler ülkesi.. Seçimler, planlar, programlar, kadrolarla değil, liderin karizması ile kazanılıyor..
Sarıgül, Baykal, Bahçeli ve ötekilerin aksine, karizmatik bir tip.. Zaman zaman, sonradan pişman olduğu önemli hatalar yapmasına rağmen, kitleleri peşinden sürükleme özelliğine sahip..
Gerek etnik, gerek ekonomik düzey açısından tam bir Türkiye Mozaiği olan Şişli'de hatta fiilen var olmayan partiler adına yarışsa bile rekorlar kıran bir lider..
Bu yüzden başarma şansı var..
Daha yola çıkmadan paniğe kapılan, telaşlanan, yolunu kesmeye çalışanların, duygularını hemen ortaya koymaları başarma şansının yüksek olduğunun kanıtı sanki..
Mevcut muhalefet partilerinin hiç birini beğenmeyip "Püh.. Bunlar mı iktidar olacak" diyenlerin, yeni bir partiye, daha ortada fol ve yumurta yokken telaşla karşı çıkmaları da gerçek niyetlerinin ne olduğunu gösteriyor.
O da ayrı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA